НОВИНИ

ПЕС започва кампанията си за европейските избори

Партията на европейските социалисти стартира кампанията за евровота на конгрес в Мадрид. На него ще бъде приет предизборен манифест, наречен Нов социален договор за Европа. Лидерът на партията Сергей Станишев очаква БСП да увеличи броя на своите евродепутати. И заяви, че имат силен кандидат за председател на Европейската комисия - Франс Тимерманс. От Мадрид предават специалните ни пратеници Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:53, 22.02.2019
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Европейското ляво семейство тръгва към предизборната си битка с амбицията да спечели добри позиции.

Сергей Станишев - президент на ПЕС: Гоним максимално силен резултат във всички страни и на европейско ниво. Не е тайна, че това е много тежка задача, защото има обективни неща, които ни пречат. От Брекзит губим 25 депутати, защото британските лейбъристи са във възход, много силна партия и тези 25 човека ще ни липсват. В много страни очакваме увеличаване на евродепутатите, в това число и в България.

Станишев благодари за номинациите на много места в страната да води листата на БСП.

Сергей Станишев - президент на ПЕС: Благодарен съм за тази подкрепа. Аз с огромна част от тези хора съм водил знаете ли колко кампании, те ме познават и знаят, че съм човек на БСП. Винаги съм бил и винаги ще бъда.

Европейските социалисти се надяват да бъдат в основата на ново прогресивно мнозинство в европейските институции. В Музея за модерно изкуство в Мадрид, социалистите обсъждат една модерна кампания с емоционални послания, чувство за хумор и адресирана към бъдещето, а не към миналото.

Сергей Станишев - президент на ПЕС: Кампанията няма да бъде кампания на омразата. Виждам какво правят националистите. И в България, и другаде. Те вадят чувствителни теми за обществото. Патриотите нали са на власт? Какво правиха, че не са решавали тези проблеми. Да не говорим за ГЕРБ. Отвличат вниманието от своите безобразия.

На форума в Мадрид лявото политическо семейство трябва да приеме Нов социален договор за Европа, изработен от 34 партии. Манифестът търси подкрепата на хората за промяна, възстановяване на социалната справедливост и битка с неравенствата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви привилегии носи ТЕЛК
Какви привилегии носи ТЕЛК
ДРУГИТЕ новини: Снежно кино
ДРУГИТЕ новини: Снежно кино