САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Започна международното изложение „Световно образование“

Над 70 представители на университети и училища от цял свят се събраха в София в рамките на международното изложение „Световно образование“. Тази година се предлага и една нова дестинация за образование зад граница - Канада, която след отпадането на визовия режим е все по-достъпна.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:32, 23.02.2019
Чете се за: 00:54 мин.
Животът

Традиционно най-много кандидат-студенти се насочват към Великобритания. Въпреки че официалният срок за прием в университети на острова вече изтече, висшите училища имат свободни места в почти всички специалности и обявяват допълнителен прием.

Стефка Златева - мениджър на проект „Световно образование“: Въпреки, че се случва реален Брекзит, миналата година Британското правителство потвърди, че условията за финансиране и за прием на студенти от ЕС, които искат да започнат тази есен да учат във Великобритания остават абсолютно същите.
;

Синът на Величка се е насочил именно към образование на Острова.

Величка Христова: Защото има приятели и смята, че образованието е на достатъчно високо ниво. Всички обясняват, че той може да вземе държавен заем.

За кредит могат да кандидатстват всички, които вече са приети в бакалавърска или магистърска програма. Заемът се отпуска от Британското правителство и покрива таксата за обучение. Връщането на парите става след като студентите завършат и започнат работа.

Германия, Австрия и Холандия също са сред топ държавите за обучение.

„Мисля да уча дизайн в чужбина специално в Холандия, защото на първо място е евтино, има добро образование, добри университети“, споделя пред камерата ни кандидат-студентката Никол.

;

След отападането на визовия режим за Канада, обучението там става все по-достъпно.

Стефка Златева - мениджър на проект „Световно образование“: Студентите, които завършат в Канада, могат всъщност след завършването да кандидатстват за разрешително за работа и да останат да работят легално в страната в различна продължителност, която зависи на практика от продължителността на програмата, която са учили в Канада.

Изложението продължава и утре в НДК.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Зимата се завърна: Снегът затрудни трафика по основните пътища в страната
Зимата се завърна: Снегът затрудни трафика по основните пътища в страната
Кораби от НАТО акостираха във Варна за съвместно плаване
Кораби от НАТО акостираха във Варна за съвместно плаване