НОВИНИ

Нова серия оставки: Депутат, кмет и зам.-областен управител напускат властта

Нова серия оставки във властта. Делян Добрев от ГЕРБ подава оставка като народен представител. Заради имотен скандал си тръгва и заместник-областният управител на София-област Томи Николов. Оставка от ГЕРБ подаде и кметът на Созопол Панайот Рейзи. Вижте повече подробности от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева Цветелина Катанска
20:06, 09.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Делян Добрев подава оставка като народен представител. Това решение той е взел след разговор с премиера Бойко Борисов. "С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев.

Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения. Оставката идва след като в медийни публикации беше посочено, че майката на Делян Добрев и негови близки са си купили жилища на цени много по-ниски от пазарните.

;

Заради свой имот в столичния квартал Сеславци, заместник областният управител на София-област Томи Николов също подаде оставка, която е приета от премиера Бойко Борисов след разговор между двамата.

Отстраненият от съда кмет на Созопол Панайот Рейзи днес също напусна ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов скандал: Лозан Панов напусна заседанието на ВСС
Нов скандал: Лозан Панов напусна заседанието на ВСС
Референдум от Брюксел - перспективите пред новия Европарламент
"Референдум" от Брюксел - перспективите пред новия Европарламент