НОВИНИ

Новият филм "Кланът на децата" на Роберто Савиано беше представен на "Берлинале"

В конкурсната програма на кинофестивала "Берлинале" беше представен новият филмиран роман на Роберто Савиано - критикът на италианската мафия, който живее с полицейска охрана заради смъртни заплахи след първата му книга "Гомора". За представянето в Берлин отиде самият автор, който е и сценарист. Лентата, чието заглавие в превод е "Кланът на децата", разказва за 15-годишни момчета в Неапол, които виждат единствения шанс за достоен живот в оръжието и дрогата.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
20:39, 12.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Самото появяване на Роберто Савиано е добра новина - жив е. Миналата година навърши 40, а от 12 години непрекъснато променя местопребиваването си. Смъртните заплахи на неаполитанската мафия не са отменени. Въпреки това продължава да разкрива престъпленията им. Признава, че го прави от отмъщение и за да остане верен на себе си. Както и в новия филм.

Роберто Савиано, романист и сценарист: Неапол има много лица и противоречия. Този филм иска да покаже света на Неапол, в който много деца не ходят на училище и се стремят към пари, за да бъдат някой, но на улицата. Показваме световен прецедент - деца са ръководители на престъпна организация.

Във филма те са още по-безскрупулни и брутални от самите мафиоти. И не са художествена измислица. Информацията за тях Савиано е събрал от съдебни процеси, от интервюта по телефона с техни близки . Образите на екрана са пресъздадени от обикновени неаполитански момчета.

Франческо ди Наполи, изпълнител на главната роля:За тези момчета това е единственото решение - да използват пистолет, за да си отварят с него всяка врата.

Тези мафиотски структури едва ли ще се променят при сегашното италианско правителство, смята Савиано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реставраторът на желязната църква Св. Стефан с отличие от Народното събрание
Реставраторът на желязната църква "Св. Стефан" с отличие от Народното събрание
Среща на жителите на Войводиново с местната управа за проблема с ромите
Среща на жителите на Войводиново с местната управа за проблема с ромите