НОВИНИ

Освободиха всички заложници в Ереван

Освободени са последните заложници в Ереван, взети от въоръжена група, която настояваше за освобождаването на опозиционен лидер. Двама членове на въоръжената група в Ереван, завзела полицейски полк, се предадоха. По-рано днес бяха пуснати двама задържани медицински лица.При нападението на сградата на полка бяха задържани двама лекари, фелдшер и медицинска сестра, които пристигнаха в сряда с линейка, за да окажат медицинска помощ на ранени. През изминалите дни бяха освободени фелдшерът Даовид Тоноян и единият лекар Салвадор Хечоян.

освободиха всички заложници ереван
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 31.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
По света

"От територията на частта са изведени Рубен Григорян и Кеворк Мелконян", съобщи днес началникът на управлението за връзки с обществеността и информацията на местната полиция полковник Ашот Агаронян.

В разпространения от полицията видеозапис Григорян и Мелконян твърдят, че са оказали случайно във въоръжената група и не знаели нищо за плановете й.

Единият от предалите се заявил, че на територията на частта има още трима души, които с лъжа са били въвлечени във въоръжената група. Григорян и Мелконян успели да избягат, след като слезли по външната стълба от втория етаж на сградата.

На 17 юли над 30 въоръжени опозиционери нападнаха полицейски полк, завзеха сградата му и взеха няколко полицаи като заложници. При атаката бе убит един полицай, а други петима бяха ранени. Опозиционерите искаха освобождаването от арест на лидера им Жирайр Сефилян и оставката на президента и правителството.

От 19 юли в района на площада всяка вечер се провеждат масови акции на опозицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган закрива военни училища в Турция след опита за преврат
Ердоган закрива военни училища в Турция след опита за преврат
Военен хеликоптер се включва в гасенето на пожара в община Маджарово
Военен хеликоптер се включва в гасенето на пожара в община Маджарово