НОВИНИ

Още колети с бомби за критиците на Тръмп

Подозрителен колет, подобен на изпратените до СиЕнЕн и видни представители на демократите, беше получен в ресторанта на актьора Робърт де Ниро в Ню Йорк. ФБР засече в пощенски клон в Делауеър рисков колет с предполагаем получател бившия вицепрезидент Джон Байдън. Вече поне девет са неизбухналите взривни устройства, адресирани до критици на президента Тръмп тази седмица. Инцидентите стават по-малко от две седмици преди междинните избори в Съединените щати и на фона на силна поляризация на американската политика.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:30, 25.10.2018
Чете се за: 00:46 мин.
По света

При пристигането на опасната пратка ресторантът Трайбека Грил е бил празен, съобщи полицията в Ню Йорк. Както и при предишните случаи експлозия нямаше.

Собственикът на заведението Робърт де Ниро определя Тръмп като национална катастрофа. Серията опасни колети започна в понеделник от дома на милиардера Джордж Сорос, спонсор на Демократичестката партия.

Поредният получател вероятно е бившият вицепрезидент Джо Байдън, който има дом в Делауеър. Сред мишените се оказаха Барак Обама, Хилъри Клинтън, бившият директор на ЦРУ Джон Бренън, бившият главен прокурор Ерик Холдър. Президентът Тръмп призова за повече цивилизованост в политиката и посочи с пръст медиите.

Доналд Тръм написа туит: Голяма част от гнева, който виждаме днес в нашето общество, е предизвикан от съзнателно неверните и неточни материали на основните медии, които аз определям като фалшиви новини.
;

Часове по-рано на предизборен митинг в Уисконсин президентът се обяви за по-добър тон и призова политическите актьори да спрат да третират опонентите си като морално увредени.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Впрочем, виждате ли колко добре се държа тази вечер.

Критици на държавния глава го обвиниха в лицемерие заради собствената му остра реторика срещу опонентите и пресата. Негови привърженици подозират, че пратките са заговор на демократите преди вота другия месец, ФБР увери, че продължава да търси отговорните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Райчев: Атмосферата е пред буря
Андрей Райчев: Атмосферата е пред буря
И днес протест срещу оставането на Валери Симеонов във властта
И днес протест срещу оставането на Валери Симеонов във властта