България е сред страните в Европейския съюз, където се ядат най-рядко плодове и зеленчуци. Това показва анализ на Евростат. При консумацията на плодове България е на предпоследно място, а при зеленчуците само четири държави се нареждат зад страната ни. Какви са причините за това - дали са чисто икономически или пък плод на народопсихологията и навика? Отговора потърсихме със специалиста по хранене професор Донка Байкова.
Проф. Донка Байкова посочи, че имаме неблагоприятни тенденции по отношение на хранителния прием, хранителните навици, които рефлектират върху хранителния метаболитен статус.
проф. Донка Байкова: За нас изнесената информация не е новост. Последните изследвания показват какви са реалните стойности на консумация.
40 години от първия случай на СПИН у нас: Как се е променил ХИВ и има ли уникален български вирус?
Лекари от ИСУЛ и СБАЛ по детски болести спасиха живота на бебе с 1 000 000 левкоцита
Асен Василев: Оставката на Даниел Митов трябва да е депозирана още тази вечер