България е сред страните в Европейския съюз, където се ядат най-рядко плодове и зеленчуци. Това показва анализ на Евростат. При консумацията на плодове България е на предпоследно място, а при зеленчуците само четири държави се нареждат зад страната ни. Какви са причините за това - дали са чисто икономически или пък плод на народопсихологията и навика? Отговора потърсихме със специалиста по хранене професор Донка Байкова.
Проф. Донка Байкова посочи, че имаме неблагоприятни тенденции по отношение на хранителния прием, хранителните навици, които рефлектират върху хранителния метаболитен статус.
проф. Донка Байкова: За нас изнесената информация не е новост. Последните изследвания показват какви са реалните стойности на консумация.
Във всеки областен град се предвижда да бъдат формирани нов тип лечебни заведения като стратегически
Общественият съвет за Националната детска болница хвърли оставка - Здравното министерство я прие (ОБЗОР)
Силви Кирилов прие оставката на Обществения съвет за Националната детска болница
Катастрофата със загинал на Околовръстното: Димитър Любенов призна, че е пил преди да се качи в автомобила си
Международна мрежа за онлайн измами използва образите на президента и премиера
ВМА отстрани от работа лекаря, прегазил куче в столичния квартал "Разсадника"