България е сред страните в Европейския съюз, където се ядат най-рядко плодове и зеленчуци. Това показва анализ на Евростат. При консумацията на плодове България е на предпоследно място, а при зеленчуците само четири държави се нареждат зад страната ни. Какви са причините за това - дали са чисто икономически или пък плод на народопсихологията и навика? Отговора потърсихме със специалиста по хранене професор Донка Байкова.
Проф. Донка Байкова посочи, че имаме неблагоприятни тенденции по отношение на хранителния прием, хранителните навици, които рефлектират върху хранителния метаболитен статус.
проф. Донка Байкова: За нас изнесената информация не е новост. Последните изследвания показват какви са реалните стойности на консумация.
След случаите на проказа в Хърватия и Румъния: Няма опасност от инфекцията в България
БЛС иска 10% ръст на цените на клиничните пътеки и изписване на лекарства за 6 месеца
Засилен интерес: 2600 кандидати са се явили на конкурс за 400 места в "Гранична полиция"
"Мяра": Липсата на нов бюджет ще се отрази реално на жизнения стандарт у нас според над 60% от българите
Остават в ареста Габриела и Красимир, обвинени за жестоки убийства на животни