НОВИНИ

Рок баби на 70 станаха музикална сензация

Имат ли давност мечтите? Отговор на този въпрос дават дамите от първата по рода си рок банда, съставена от баби. В деня на жената ви срещаме с казанлъшките рок фурии от "Бабс БГ", които макар и на преклонна възраст, не се отказват от мечтите си.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:54, 08.03.2019
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Сборът на възрастта им е над 500 години. Баби са на общо 15 внуци. Професиите им са различни - сред тях има счетоводител, учител, управител на магазин и дори данъчен служител. Събира ги любовта към музиката.

Стефка Денева, вокален педагог: Когато ме попитат: "Е как е с бабите?" С бабите е абсолютно същото. Те са баби само по лични карти и броя на внуците, но по душа са млади хора.
Кина Самарска: Това ми дава сили и вяра и живот, че аз и на тази възраст мога нещо да покажа.
Йорданка Димова: Да си призная не е много лесно, защото както виждате ние сме осем човека и трябва всички да бъдем в един синхрон и в танците, и в песните.

Изпълняват песните на своите идоли. Сред музикалните гиганти, на които се възхищават са Queen и АBBA. Прибавят обаче и свой отпечатък, чрез текста.

Дочка Грабльовска: Изразяваме нашите душевни страдания, нашия житейски път и нашето желание да покажем радостта си от това, че сме живи.

Защото никога не е твърде късно да сбъднеш мечтите си и да се превърнеш в рок звезда...дори на 70.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минералната баня в Красново отново работи
Минералната баня в Красново отново работи
Напрежение в Търнак заради убито на пътя дете
Напрежение в Търнак заради убито на пътя дете