С нощни проверки беше открит летният туристически сезон в Слънчев бряг

Дискотеките, разположени на Южния плаж на курорта Слънчев бряг снощи откриха официално летният туристически сезон с грандиозни партита, а няколко хиляди туристи присъстваха на събитието.

от Веселин Григоров
08:00, 09.06.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Заради силната си музика тези заведения бяха обект на проверки още през миналата година, а вицепремиера Валери Симеонов се закани, че и тази година ще измерва нивата на шума и при нарушения ще налага строги санкции. Точно в 2:00 часа след полунощ здравни инспектори начело с началника на РЗИ-Бургас Георги Паздеров, служители на НАП и полиция пристигнаха в района и започнаха проверка.

Изненадващо вицепремиерът не беше със тях, въпреки че беше заявил преди дни, че лично ще присъства на откриването на сезона и ще измерва нивата на шума. Проверяващите не пожелаха коментар пред камера, но потвърдиха, че измерените стойности на шума на различни места от плажната ивица и пред най-близкия хотел, са показали стойности над разрешените.

Проверките ще продължат и през следващите дни, заявиха инспекторите. По-късно днес вицепремиерът Валери Симеонов ще има среща с туристическия бранш на Поморие и ще съобщи пред журналисти резултатите от първите проверки в Слънчев бряг.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Движението през ГКПП Кулата - Промахон се осъществява нормално
Движението през ГКПП "Кулата - Промахон" се осъществява нормално
Държавната агенция Архиви ще получи документи на д-р Г. М. Димитров
Държавната агенция "Архиви" ще получи документи на д-р Г. М. Димитров