Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Съпругата на японския премиер гледа изпълнения на детския радиохор на БНР

Културен акцент в първото посещение на японски премиер у нас. Съпругата му Акие Абе пожела да чуе изпълнения на детския радиохор на БНР. През годините хорът печели обичта на японския народ с 18 турнета, 500 концерта и посещения в над 150 града.

Айше Сали
от Айше Сали
20:34, 14.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още
Акие Абе, съпруга на японския премиер: Много исках да чуя вашето изпълнение. Отбих се само в хотела и веднага дойдох тук. Разбрах, че често пътувате до Япония и се надявам и по-нататък да развиете нашето приятелство. Следващия път ще се радвам да се видим в моята страна!

Още един малък концерт предизвика възхищението на японците към детския радиохор на БНР. С изпълнение на националния ни химн, ръченица и „Приспивна песен на коприновото дърво" по стихове на настоящата японска императрица Мичико малките таланти посрещнаха съпругата на японския премиер.

Венеция Караманова, диригент на Детския радиохор на БНР: Акад. Христо Недялков, основателят и дългогодишният диригент на хора остави сърцето си за тази кауза - да направи близки двете държави и затова ние пеем с удоволствие.

Детският радиохор на БНР печели сърцата на японците още през 60-те, а това са само част от наградите, които малките ни таланти получават в Страната на изгряващото слънце.

Акие Абе си тръгна с подарък за спомен от посещението - картина със сградата на БНР. На свой ред домакините получиха от нея малки вазички.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Пернишко сурвакари цял ден гониха злите сили
В Пернишко сурвакари цял ден гониха злите сили
Пожар горя в жилищна сграда на столичния булевард Мадрид (СНИМКИ / ВИДЕО)
Пожар горя в жилищна сграда на столичния булевард "Мадрид" (СНИМКИ / ВИДЕО)