НОВИНИ

Съпругата на японския премиер гледа изпълнения на детския радиохор на БНР

Културен акцент в първото посещение на японски премиер у нас. Съпругата му Акие Абе пожела да чуе изпълнения на детския радиохор на БНР. През годините хорът печели обичта на японския народ с 18 турнета, 500 концерта и посещения в над 150 града.

Айше Сали
от Айше Сали
20:34, 14.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още
Акие Абе, съпруга на японския премиер: Много исках да чуя вашето изпълнение. Отбих се само в хотела и веднага дойдох тук. Разбрах, че често пътувате до Япония и се надявам и по-нататък да развиете нашето приятелство. Следващия път ще се радвам да се видим в моята страна!

Още един малък концерт предизвика възхищението на японците към детския радиохор на БНР. С изпълнение на националния ни химн, ръченица и „Приспивна песен на коприновото дърво" по стихове на настоящата японска императрица Мичико малките таланти посрещнаха съпругата на японския премиер.

Венеция Караманова, диригент на Детския радиохор на БНР: Акад. Христо Недялков, основателят и дългогодишният диригент на хора остави сърцето си за тази кауза - да направи близки двете държави и затова ние пеем с удоволствие.

Детският радиохор на БНР печели сърцата на японците още през 60-те, а това са само част от наградите, които малките ни таланти получават в Страната на изгряващото слънце.

Акие Абе си тръгна с подарък за спомен от посещението - картина със сградата на БНР. На свой ред домакините получиха от нея малки вазички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пернишко сурвакари цял ден гониха злите сили
В Пернишко сурвакари цял ден гониха злите сили
Пожар горя в жилищна сграда на столичния булевард Мадрид (СНИМКИ / ВИДЕО)
Пожар горя в жилищна сграда на столичния булевард "Мадрид" (СНИМКИ / ВИДЕО)