НОВИНИ

В Плевен започва Лятна китарна академия

В Плевен започва Лятна китарна академия, която е част от ежегодния Международен китарен фестивал в града. Това съобщи артистичният директор на академията Николай Михайлов - преподавател по класическа китара в Националното училище по изкуствата /НУИ/ "Панайот Пипков" в Плевен.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:46, 23.07.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още
плевен започва лятна китарна академия

Творческата работа ще бъде в туристическия дом на парка "Кайлъка" и ще продължи до 30 юли, като част от проявите са край езерото за спортен риболов и в две галерии в Плевен. Най-голямото събитие ще бъде световната премиера на творба за ансамблово изпълнение от китаристите, написана специално за академията от доц.Росен Балкански. Тя ще бъде изпълнена на финалния концерт на 29 юли от 18.30 часа в зала "Божко Шойков" на НУИ. Общо пет концерта ще покажат дарбите на инструменталистите.

Тази година са се записали 72-ма млади китаристи от 6 до 18-годишна възраст от България, Италия и Македония. Преподаватели ще бъдат изявени майстори на китарата като Никола Монтела от Италия, Дарко Багески от Македония и българските специалисти Росен Балкански, Стела Митева-Динкова, Николай Михайлов, Боян Дойчев, Екатерина Икономова, Теодор Грозданов, Любомир Анов, Виктория Цветкова. Всеки ученик има възможност да се изяви на три концерта, да участва в четири индивидуални майсторски класа с различни преподаватели, ще се включи да свири в ансамбъл, ще има по 16 часа технически упражнения в групи.

Международният китарен фестивал в Плевен събира всяка година китаристи от цял свят. През 2017 г. събитието ще се състои от 29 ноември до 3 декември 2017 г., каза Николай Михайлов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязко понижение в популярността на Макрон сред французите
Рязко понижение в популярността на Макрон сред французите
 Мото рок събор „Предел” събра над хиляда мотористи край Разлог
Мото рок събор „Предел” събра над хиляда мотористи край Разлог