101-а вечер на протести в София

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:22, 17.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

101-а вечер на протести в центъра на София. Протестът премина спокойно.

Исканията остават същите - оставка на правителството, на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори, машинно и дистанционно гласуване.

Около 21 ч. протестиращите се насочиха към Орлов мост и за кратко блокираха движението там. Евродепутатката Клеър Дейли се включи и в традиционното шествие към Орлов мост.

От трибуната след 20 ч. протестиращите бяха подкрепени от ирландската евродепутатка Клеър Дейли. Вчера Дейли беше в Поморие и не можа да дойде на стотния ден на протестите. Днес тя каза, че е тъжна, че управляващите не желаят да чуят гласа на протестиращите и че управляващите са злоупотребили с властта.

"Аз съм ядосана, защото тези, които са на власт, не искат да чуят вашите искания повече от 100 дни, и съм тъжна, защото вие заслужавате повече. Хората на власт злоупотребиха с нея и сега това трябва да се промени. Битката, която водите, не е лесна, но нещата са започнали и нищо вече няма да е същото. Вие ще промените тази държава. Българските граждани трябва да получат избори сега! Гешев трябва да си ходи", каза Клеър Дейли, евродепутат "Европейска обединена левица".

Малко след 19 ч. започнаха да се събират първите протестиращи.

Движението по "Цар Освободител" е блокирано.

Снимки: Елиана Димитрова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ердоган: Природният газ в находище Сакария е 405 млрд. куб. метра
Ердоган: Природният газ в находище Сакария е 405 млрд. куб. метра
Поръчаната онлайн храна вече официално може да се доставя с мотопед, велосипед или пеша
Поръчаната онлайн храна вече официално може да се доставя с мотопед, велосипед или пеша