НОВИНИ

11 души са осъдени по бързата процедура след масов бой в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 13.06.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

11 души бяха осъдени днес по бързата процедура за дребно хулиганство, заради участие в снощния масов бой в Пловдив. Сред тях е и бременна жена, която била въоръжена с лопата и проявила агресия към органите на реда. На други четирима младежи, участвали в боя, ще се повдигнат обвинения по Наказателния кодекс.

В ареста остават 4 момчета. Ще ги съдят по НК.

Според момчетата от Арман махала, участвали в боя, те били нападнати без причина от трима - четирима младежи от квартал Гагарин.

Момче: Нищо не сме направили, тръгваме към Панаира и те почнаха върху нас да бият без нищо, даже говорих по телефона, и те почнаха да ми тропат тука с главата, с тупаници, долу, с шутове долу паднах. – Без обяснения, просто почнаха да ви бият? - Да.

Същата обаче е версията и на другата група. След първата размяна на юмруци всички повикали помощ. Така, много бързо, спречкването между младежите прераснало в масово сбиване. С ножове и дървени колове. В мелето се включила и Ганка, която е бременна в 6-я месец.

Ганка: С лопата ме видяха, не с кол. Лопатата от вкъщи съм го вземала. Детето се обади. Бият ни вика, събирайте се и елате, ще ни утрепят. Много хора са, вика. И тръгнахме да видим какво става.

Повече от 35 души бяха отведени в Трето районно полицейско управление. Разпитите продължиха цяла нощ, свидетелите бяха освободени. А част преките участници в боя още рано сутринта бяха отведени в съда. Часове наред отпред чакаха както роднините на задържаните от Арман махала, така и близките на момчетата от квартал Гагарин.

Данаил – баща на едно от задържаните момчета: Нищо не знам. - Какво каза детето, участвал ли е в сбиването, кой кого е нападнал? - Не знам, не съм говорил с него, какво да кажа.

4-те момчета се очаква да бъдат подведени под наказателна отговорност заради едро хулиганство или нанесени дребни телесни повреди.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пристигащите у нас от Нидерландия не подлежат на 14-дневна карантина
Пристигащите у нас от Нидерландия не подлежат на 14-дневна карантина
Данните за 18 заразени в Стара Загора се появяват в системата 48 часа по-късно
Данните за 18 заразени в Стара Загора се появяват в системата 48 часа по-късно