НОВИНИ

15 души са задържани след бой между футболни фенове в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
22:58, 17.06.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Главният прокурор и главният секретар на МВР посетиха Пловдив заради три брутални случая на масова саморазправа и физическа агресия.

През последните седмици бивш следовател ослепя след побой заради направена забележка, футболни фенове си организираха масов бой край града, а в центъра жители на два квартала се сбиха като използваха лопати и дървени колове.

Тази вечер пред сградата на прокуратурата привърженици на Локомотив Пловдив протестираха с настояване за прозрачност при разследването срещу полицай, ранил с нож непълнолетен фен.

В 2-минутното видео от масовия бой между футболните запалянковци, разпространено в социалните мрежи, се вижда, че той е предварително добре организиран.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Петнайсет човека са задържани към този момент - не искам да изпадам в подробности точно от коя фракция на кой отбор са, но фенове на Локо Пд и на Ботев ПД са.

Делата се водиха по Указа за дребно хулиганство и днес следобед всички 15 задържани бяха наказани с глоби между 100 и 500 лева.

Иван Гешев - главен прокурор: Недопустимо е по този начин безогледно да се нарушава обществения ред и да има чувство, че за това няма да има последствия.

Повдигнато е обвинение срещу полицай, ранил с нож непълнолетен футболен фен по време на скандал, възникнал часове след масовия бой. Други двама привърженици, участвали в конфликта, остават в ареста. Тази вечер фенове на Локомотив Пловдив се събраха на протест пред прокуратурата с искане за прозрачно разследване.

Зорница Танева: Момчетата, които са арестувани, те са се опитали да защитят другото момче и ние не виждаме причина от ден 1 те да са в ареста, а полицаят, който би трябвало да защитава правата на гражданите, да посегне с нож на непълнолетно дете и да си е вкъщи.

Междувременно в Пловдивска област се поведе полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, по която бяха задържани над 30 лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Охраната на Борис Джонсън блъсна лимузината му
Охраната на Борис Джонсън блъсна лимузината му
Oтпада карантината за пристигащите у нас от Исландия, Норвегия, Швейцария
Oтпада карантината за пристигащите у нас от Исландия, Норвегия, Швейцария