НОВИНИ

Кола се удари в заграждения и се обърна на оживен булевард в Пловдив (видео)

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 17.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Кола се заби в бетонни разделителни ограждения на оживен булевард в Пловдив. 19-годишният пловдивчанин и спътничката му са в болница, без опасност за живота. Наложила се е спешна намеса на екип от пожарната, за да бъде разрязано купето и медицинският екип на спешна помощ да стигне до водача.

На мястото на пътния инцидент са им направени тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отчели отрицателен резултат.

По първоначална информация автомобилът се е движил с много висока скорост. Шофьорът е изгубил контрол върху мокрия от дъжда асфалт и след като събаря дърво и няколко знака, се преобръща от удар в бетонните заграждения. От силата на сблъсъка масивните разделители са изместени с няколко метра.

Движението по бул "Санкт Петербург" беше затруднено в района на инцидента. Хора, които живеят и работят наблизо казват, че мястото е критична пресечна точка на коли и пешеходци заради многото магазини в района. А нощно време на булеварада често се организират състезания.

Сигналът за произшествието е получен малко преди 20 ч на тел 112. Водачът зад волана е с по-малко от 5-месечен стаж и е управлявал автомобила на своя баща.

От ОД на МВР Пловдив съветват по-младите водачи на пътя да бъдат изключително внимателни, когато шофират при мокра пътна настилка и отправят апел към родителите да бъдат отговорни и адекватно да преценят възможностите на децата си, когато им осигуряват достъп до управление на семейните автомобили.

Автор: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В знак на протест: Артисти пиха една студена вода срещу бюрокрацията
В знак на протест: Артисти пиха една студена вода срещу бюрокрацията
Частично бедствено положение в община Ветрино след пороя
Частично бедствено положение в община Ветрино след пороя