НОВИНИ

27-годишна жена загина при инцидент с джет край Балчик

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 23.08.2020 (обновена)
5273
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

27-годишна жена загина след инцидент с джет край плажа в Балчик, в събота следобед. Джетът е управляван от 47-годишен мъж, когато попада на далян с рибарски мрежи. При удара жената загива на място, а мъжът е в болница без опасност за живота.

Днес следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура - Добрич е извършил оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от водата. Установено е, че далянът за улов на риба започва от края на буната и продължава навътре в морето.

Ангел Попов вижда от брега, че между двете буни има безстопанствен джет. Това го кара да провери на място какво се случва. Тръгва заедно с брат си и спасител. Заварват обезобразена жена.

Ивайло Попов, съсобственик на Водна база "Централен плаж Балчик": "Отидохме моментално дотам. Видяхме, че имаше момиче на джета в безпомощно състояние, главата й беше под водата. Изкарахме я, вдигнаха я, дойдохме до брега."

Пристигналите на мястото медици опитват да реанимират жената, но без успех. Появяват се съмнения, че даляните са невидими и това може да е причина за инцидента.

Ивайло Попов, съсобственик на Водна база "Централен плаж Балчик": "Абсолютно видими са през деня, поне ние си ги знаем. Редовно предупреждаваме клиентите натам да не се ходи, защото е опасно и има мрежи."

Фаталният джет е бил много мощен, собственост на пострадалия мъж. Ангел Попов отдава джетове на клиенти на плажа в Балчик и казва, че хората трябва да са много внимателни.

Ивайло Попов, съсобственик на Водна база "Централен плаж Балчик": "Затова имаме джет контрол, при който, ако нещо странно се случва с човека на джета или не спазва инструкциите се налага да се спира."

От Изпълнителната агенция по рибарство БНТ научи, че даляните в района са напълно законни и са на това място от 1988 година. Джетът е трябвало да бъде управляван на поне 300 метра от брега.

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за причиняване на смърт на млада жена при инцидент с джет в морето. Повече подробности очакваме в следващите дни...

Репортер: Мариана Малева, Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подготовката за зимнината започва. Вижте кои плодове и зеленчуци са по-скъпи
Подготовката за зимнината започва. Вижте кои плодове и зеленчуци са по-скъпи
Продават три селски училища и детска градина в Община Велико Търново
Продават три селски училища и детска градина в Община Велико Търново