НОВИНИ

600 000 лв. обезщетение искат роднините на убитата аптекарка от Русе

bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 23.01.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Година след отвличането, грабежа и убийството на собственичката на верига аптеки Еранухи Пехливанян Окръжният съд в Русе даде ход на делото срещу двамата обвиняеми. Срещу тях са заведени искове за неимуществени вреди от роднините на жертвата за общо 600 000 лв.

Започна делото за жестокото убийство на аптекарка от Русе

Двамата обвиняеми за смъртта на Еранухи Пехливанян бяха доведени в съдебната зала под засилена охрана и с вериги на ръцете и краката.

Арменецът Гарабед Веринян, който е познавал жертвата и бившият митничар Михаил Михов са обвинени за това, че на 11 януари миналата година са отвлекли жената със собствения ѝ автомобил, завели я в дома ѝ и я принудили да им даде 65 000 лева. След това, от страх да не ги издаде, я удушили и разчленили тялото ѝ.

"Единият топи другия и обратно. Доколкото разбирам, те няма да променят процесуалното си поведение и линията си на защита", коментира Венцислав Великов, адвокат на роднините на Еранухи Пехливанян.

"Защитата се отказа от разпитите на 8 от свидетелите. Показанията им ще бъдат прочетени и на следващото съдебно заседание ще бъдат разпитани двама от свидетелите в обвинителния акт, които сме посочили, както и трима свидетели, които поискаха защитниците", посочи Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе.

Експертизите по делото ще бъдат представени на следващото заседание. Двамата обвиняеми могат да получат доживотен затвор без право на замяна, ако бъдат признати за виновни. Роднините на убитата жена бяха в съдебната зала, но запазиха мълчание.

"Те са посещавали няколко пъти психолози веднага, след като са разбрали за събитието, като са узнали за начина, по който е извършено деянието. Тази безпощадна корист и тази бруталност, която е проявена, се е отразила и на тях, и на близките, и на познатите", обясни адвокат Венцислав Великов.

Граждански иск за 100 000 лв. е завела и сестрата на убитата жена. Искове за неимуществените вреди за по 250 000 лева, както и за откраднатите 65 000 са предявили още съпругът и синът на Еранухи. Заявката им е сумите да бъдат дарени за благотворителност.

Репортер: Андрей Кючуков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналд Куман: Би било чудесно да повторя серията на Ван Гаал, но искам да го направя по различен начин
Роналд Куман: Би било чудесно да повторя серията на Ван Гаал, но искам да го направя по различен начин
Лекари искат да отпадне карантината и изолацията за COVID-19
Лекари искат да отпадне карантината и изолацията за COVID-19