НОВИНИ

Абсурден казус: Стопани откраднаха кучето си от клиника, за да не платят лечението му

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
21:00, 09.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Абсурден случай се разигра във ветеринарна клиника в столицата. Попечители на бездомно куче го отвлякоха от клиниката, за да не платят похарчените пари за лечението му - над 4200 лв. Един от похитителите е бил с гумена маска на клоун. Цялата ситуация е заснета от камерите за видеонаблюдение. От ветеринарната клиника ще заведат дело.

Ара е бездомно куче, в клиниката е от април, защото е била простреляна. Оттогава там се грижат за нея. За лечението ѝ е направена отстъпка от 20%, както за всички бездомни животни. От няколко дни от клиниката подканят доброволците да платят и да вземат кучето. Вместо това, снощи се разиграва сериозен екшън.

"Дойдоха един непознат човек и една жена, която и преди е идвала да го вижда", обясни д-р Весела Хичева, ветеринар.

"Направиха се на небрежно идващи да го видят, много мирно и тихо го вдигнаха, откачиха повода, тръгнаха към вратата, колежката се опита да ги спре. На вратата ни посрещна човек със силиконова маска", разказа д-р Димитър Яновски, управител на клиниката.

"На вратата се спречкахме с тях и с третия съучастник, който се опитваше да задържи отворено, за да могат да излязат, а след това я държеше залостена, така че ние да не можем да тръгнем след тях", допълни д-р Весела Хичева, ветеринар.

Екип на БНТ опита да се свърже по телефона с двамата попечители на кучето Ара - Георги и Елия. Те, от своя страна, отказаха да разкажат своята версия и не коментираха темата.

За Ара са събирани дарения за лечението, но постъпилите пари в клиниката не са били достатъчно. Затова оттам заплашили попечителите, че ако не платят дължимото и не си вземат кучето, ще го предадат на Общината. Вероятно точно това е провокирало доброволците да го отвлекат. Полицията вече разследва случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа пристигна с хеликоптер в Лос Анджелис
Дядо Коледа пристигна с хеликоптер в Лос Анджелис
Разчистиха района на срутището в Смолян
Разчистиха района на срутището в Смолян