НОВИНИ

Алекс Грозданов и Денис Карягин ще бъдат посланици на Евроволей 2023 за мъже

България е съдомакин на шампионата на Стария континент заедно с Италия, Северна Македония

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:47, 24.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
алекс грозданов денис карягин бъдат посланици евроволей 2023 мъже
Слушай новината

Българските волейболни национали Алекс Грозданов и Денис Карягин бяха избрани за посланици на CEV за предстоящото европейското първенство за мъже, което ще се проведе в периода 28 август - 16 септември.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе в четири страни, сред които е и България, а мачове ще се играят още на територията на Италия, Северна Македония и Израел.

По двама национални състезатели от четирите страни домакини бяха определени за посланици и в месеците до началото на шампионата ще се ангажират активно с феновете във всички платформи на CEV и извън тях, за да изживеят заедно пътуването до шоуто Евроволей 2023.

"Много съм развълнуван, че България ще бъде домакин на Европейското първенство. Дано много български деца се запалят и започнат да се занимават с волейбол след него", заяви Алекс Грозданов за официалната страница на CEV.

Централният блокировач се обърна и към българските фенове и обеща те да видят от "лъвовете": "Сто процента раздаване на игрището и битка за всяка точка".

Другият български посланик Денис Карягин пък също се закани, че родните привърженици може да очакват максимална мотивация от волейболните национали.

"Радвам се, че България е сред домакините на шампионата. Това е чудесна възможност да постигнем добри резултати пред родна публика. Феновете може да очакват, че ще играем максимално мотивирано и ще се опитаме да ги зарадваме", заяви Денис Карягин.

България ще изиграе всички свои мачове от груповата фаза в Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна, а началото ще бъде дадено на 29 август с мач срещу Испания. В следващите си двубои момчетата на Пламен Константинов пък ще се изправят срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември).

Ако преодолеят груповата фаза, "лъвовете" ще останат във Варна за своя осминафинал и евентуално четвъртфинал.

Полуфиналите, мачът за 3-о място и финалът на Евроволей 2023 за мъже пък ще се изиграят в Рим, Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейски енергиен мегапроект: Северно море става огромна електроцентрала
Европейски енергиен мегапроект: Северно море става огромна електроцентрала
Повече европейски пари ще бъдат насочени към общините извън София
Повече европейски пари ще бъдат насочени към общините извън София