НОВИНИ

Алекс Николов „подаде топката“ към волейболните звезди на бъдещето

алекс николов bdquoподаде топкатаldquo волейболните звезди бъдещето
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 14.12.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Новата голяма звезда на българския волейбол Алекс Николов „подаде топката“ към бъдещите звезди на националните ни отбори за мъже и жени със специално послание към всички таланти, които ще участват във второто издание на турнира „А1 Звезди на бъдещето“.

Алекс, който осъществи голям трансфер от Левски в шампиона на Италия Лубе, се завърна за кратко у нас и записа видео към момичетата и момчетата, които ще играят в турнира. Направи го от игрището на спортна зала „Левски София“, която ще е домакин на силното международно състезание от 16 до 18 декември.

„Здравейте. Аз съм Алекс Николов и съм много радостен, че за втора поредна година моят клуб Левски София организира турнир за момичета и момчета. Пожелавам на всички участници на A1 Future Stars Cup много успехи“, каза Алекс Николов.

А веднага след поздравите към бъдещите звезди, той символично им „вдигна топката“, която те да отиграят, идвайки в същата зала за турнира за таланти.

Специално обръщение към участниците направи и актуалният световен и европейски шампион по волейбол с Италия Симоне Джанели, който преди дни спечели и Световното клубно първенство с Перуджа. Капитанът на "Скуадра Адзура", избран за MVP и на завършилото през септември Световно първенство, и на Европейското първенство миналата година, и на Световното клубно първенство преди броени дни, доказа за пореден път, че най-големите в спорта са такива и извън игрището - този път в ролята си на пример и вдъхновение за бъдещите поколения чрез специално обърнатото внимание към бъдещите поколения, които ще играят на турнира в България.

Общо 12 отбора ще участват в "А1 Звезди на бъдещето" и през 2022 г. Клубове от три силни волейболни нации - България, Италия и Сърбия, ще играят в турнира при момчетата. За шампионската купа ще се борят Дяволи Роза (Италия), Цървена звезда и Войводина (Сърбия), както и Левски, ЦСКА и Виктория Волей от България.

При момичетата ще участват сръбските Цървена звезда и Срем, Волейболна академия Пирв 11 (Румъния) и българските Левски, Марица и ЦПВК.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни учебници за всички ученици до 12. клас гласува НС на първо четене
Безплатни учебници за всички ученици до 12. клас гласува НС на първо четене
В софийското село Кокаляне се намира най-високата жива коледна елха у нас
В софийското село Кокаляне се намира най-високата жива коледна елха у нас