НОВИНИ

Александър Томаш: Много сме далеч от игровия облик, който искам да виждам (Видео)

александър томаш сме далеч игровия облик искам виждам видео
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 24.01.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш бе доволен, въпреки поражението на своя отбор с 1:3 от сръбския Младост Лучани в третата контрола на "черно-белите" по време на подготвителния им лагер в Турция. Наставникът обаче призна, че има състезатели, от които е разочарован.

"Доволен съм, защото в контролите можем да си видим слабостите и да видим къде грешим и как трябва да се поправим. Добре е, че неточностите се случват сега, но ако е в официален мач, ще съм разочарован страшно много", започна Томаш.

"В тази контрола тренирахме изцяло върху притежанието на топката и контролирането ѝ, но въпросът е, че централните ни защитници трябва да намерят коридорите да вкарват топката в предни позиции. Затова получихме голове на контраатака от наши грешки. Мога да кажа, че и трите гола са по наша вина. Но отново ще повторя, че е хубаво, че грешките се случват в тези контроли, за да видим на какво ниво сме", допълни наставникът на Локомотив.

"Противникът игра опростено, но аз не харесвам този тип футбол. Искам ние да поемем контрол върху играта, макар да не е лесно. Видно е, че имаме психологическа затормозеност и трябва да работим върху това. Все още сме тежки, но това е нормално за тези контролни срещи. Много сме далеч от игровия облик, който аз искам да виждам. Има и хора, от които съм разочарован, но ще им го кажа лично", завърши Александър Томаш.

За Локомотив предстоят още две проверки на турска земя. "Черно-белите" ще се изправят срещу ФК Прищина от Косово в петък (27 януари) и срещу руския ФК Пари Нижни Новгород в неделя (29 януари).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Животът на 48-ото НС приключва на 3 февруари, гласуваме отново на 2 април
Животът на 48-ото НС приключва на 3 февруари, гласуваме отново на 2 април
Коментари в парламента за отношенията между София и Скопие
Коментари в парламента за отношенията между София и Скопие