НОВИНИ

Александър Везенков: Очакваме с нетърпение мача с Анадолу Ефес

Александър Везенков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:30, 19.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският баскетболист Александър Везенков е убеден, че неговият Олимпиакос ще получи сериозна подкрепа от трибуните на „Щарк Арена“ в Белград, където тази вечер тимът излиза срещу турския Анадолу Ефес в първия полуфинал на Евролигата за мъже.

„Знаем, че ще имаме подкрепа от феновете и половината зала ще бъде червена. Очакваме с нетърпение да играем пред нашите привърженици и сме доволни, че това ще се случи“, заяви Везенков в сръбската столица.

Двубоят между Олимпиакос и настоящия шампион в Евролигата Анадолу Ефес е от 19:00 часа българско време, а вторият полуфинал между испанските Реал Мадрид и Барселона ще се играе от 22:00 часа.

Старши треньорът на гръцкия гранд Йоргос Барцокас пък бе категоричен, че иска състезателите му да се концентрират върху себе си.

„Трябва да играем със самочувствие, да играем за клуба и за града си. Да се насладим на момента. Понякога е рядкост да стигнеш до тази позиция и да играеш във Финалната четворка и за титлата. Не трябва да преувеличаваме нищо, а да се насладим на тази възможност“, каза Барцокас.

„Изправяме се срещу настоящия шампион, а това говори много. Анадолу Ефес е много добър, силен отбор. Има много талантливи състезатели. Определено ни чака труден двубой, но това е Финалната четворка и всяка среща ще бъде трудна. Ние трябва да се преборим, да си свършим работата на терена“, добави баскетболистът на Олимпиакос Костас Папаниколау.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една година след казуса "Илчовски" - НАП и КФН не са открили нарушения в "Градус"
Една година след казуса "Илчовски" - НАП и КФН не са открили нарушения в "Градус"
Българските картофи ще поскъпнат двойно тази година, предупреждават производителите
Българските картофи ще поскъпнат двойно тази година, предупреждават производителите