НОВИНИ

Александър Везенков: Предпочитам да съм в конкурентна среда, където се чувствам значим

Най-добрият български баскетболист даде интервю за европейското издание за баскетбол Eurohoops преди началото на сезона за неговия тим Олимпиакос.

везенков нба беше училище искам бъда щастлив
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 20.09.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков и Олимпиакос са на прага на новия сезон в Евролигата и гръцкото първенство, а малко преди началото му българинът отново говори за решението да се завърне в бившия си тим. Той прекара миналия сезон в Сакраменто Кингс, но не получи достатъчно шанс за изява и макар да имаше опция да продължи в друг тим от НБА - Торонто Раптърс, предпочете пак да облече екипа на гранда от Пирея.

„Това са хубави дилеми. Филтрирам всички възможности. Доставя ви радост, когато се върнете в позната среда, където сте обичани. Предпочитам да съм в конкурентна среда, да се боря за титли и да се чувствам значим. Не знаех дали ще имам възможност в НБА като тази, която си дадох. Това исках да направя и исках да го направя с Олимпиакос. Това е моят дом”, заяви българинът в интервю за европейското издание за баскетбол Eurohoops.

Олимпиакос доминираше в Гърция по време на първия престой на Везенков, но докато той отсъстваше, Панатинайкос зае трона и дори спечели титлата в Евролигата.

„Знаем къде беше Панатинайкос преди две години и къде са сега. Браво на тях, че постигнаха това. Знаем, че ще има много силни отбори, искаме трофея и ще се борим за него. Панатинайкос също има фантастичен състав. Летвата е вдигната много високо", смята националът.

Той коментира и враждата между двата клуба.

„Видях го и миналата година. Да говорим ли за токсичност? Нямаме какво да делим; ние сме приятели. Трябва ли да ви разкажа личните си отношения с играчите на Панатинайкос? По каква причина? Знам и го пазя за себе си. Какво трябва да разделяме извън игрището? С кого? Нека не преувеличаваме всичко“, призова крилото.

„Играчи, мениджъри, фенове – всички прекаляваме понякога, но имаме два от най-добрите отбори в Европа. Трябва ли да кажа, че те са двата най-добри? Може би това е малко прекалено. Другите трябва да ни завиждат и да говорят за продукта, който имаме, както на игрището, така и извън него. Феновете на Панатинайкос ме спират и ми казват: „Браво за това какъв човек си“. Преди седмица ме спря за снимка, а сега ме обиждаш? Защо? Същото се отнася и за феновете на Олимпиакос“, завърши Александър Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души са с повдигнати обвинения заради откритото голямо количество америций
Двама души са с повдигнати обвинения заради откритото голямо количество америций
Българските волейболисти под 20 години са на първо място в Европа
Българските волейболисти под 20 години са на първо място в Европа