НОВИНИ

Андрей Жеков вече не е треньор на волейболния Левски

Андрей Жеков
Снимка: БК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 14.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Андрей Жеков вече не е старши треньор на мъжкия волейболен отбор на Левски София. Договорът на наставника изтича през лятото и ръководството на клуба взе решение да потърси нови варианти за бъдещето на отбора, информират от сайта на "сините".

Миналата година Левски София стигна до бронзовите медали във волейболното първенство, но този сезон завърши на 6-а позиция.

"Андрей има важен принос за израстването на нашите млади състезатели, които вече придобиват все по-ключова роля в представителния тим. Благодарим му за пълната отдаденост в ангажимента към нашия проект. Той се доказа като изключителен професионалист. Обсъдихме варианти за продължаване на нашето сътрудничество и развитието на Андрей в рамките на клуба, но на този етап ще поемем по различни пътища. Решението цели надграждане, което да допринесе допълнително за изграждането на младите ни състезатели. За нас е много важно и мъжкият отбор да реализира максимално потенциала си и да се бори за призово класиране в Суперлигата. Пожелаваме на Андрей да продължи да развива своята треньорска кариера и да постигне много успехи. Надяваме се един ден отново да работим заедно", коментира съпредседателят на клуба Владимир Николов.

Самият Андрей Жеков също благодари на клуба за възможността да работи с волейболистите на тима.

„Благодарен съм за дадената ми възможност да стартирам треньорската си кариера в Левски София. Смятам, че отдадената и целеустремена работа през тези три години помогна за развитието на младите състезатели в клуба. Показателно е представянето им в различните шампионски формации на първенствата за подрастващи за този период, както и утвърждаването им като водещи състезатели в националните отбори на съответната възраст. Сигурен съм, че ги очаква добро бъдеще, стискам им палци и ще продължа да следя развитието им“, заяви Андрей Жеков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев за спецправосъдието: Свидетели сме на смачкани досъдебни производства
Радев за спецправосъдието: Свидетели сме на смачкани досъдебни производства
България с двама фигуристи на световното за юноши в Талин
България с двама фигуристи на световното за юноши в Талин