НОВИНИ

Ансамбълът ни при девойките с още едно злато и бронз на "София къп"

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:43, 09.04.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
ансамбълът девойките едно злато бронз софия къп
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
Слушай новината

Българският национален ансамбъл по художествена гимнастика спечели още две медала в последния ден от силния международен турнир "София къп", който се провежда в зала "София".

След като вчера Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова грабнаха титлата в многобоя, днес те спечелиха златото и във финала на пет въжета, а в спора за отличията на пет топки останаха с бронз.

Във финала на пет въжета момичетата на Кристина Илиева и на Жанина Иванова бяха стабилни и получиха оценка от 27.950 точки - 13.000 за трудност, 7.900 за артистичност и 7.100 за изпълнение, но и 0.050 наказание. Въпреки леката санкция българките изпревариха в крайното класиране отборите на Израел и Казахстан, които се окичиха със среброто и бронза.

На пет топки, за съжаление, нашите момичета допуснаха грешки в композицията си и с 27.650 пункта останаха на 3-о място в подреждането. Златния медал заслужи ансамбъла на Израел, докато среброто грабнаха представителките на Казахстан.

По-късно днес предстоят финалите на отделните уреди при девойките с участието на Никол Тодорова и Елвира Краснобаева, а турнирът ще завърши с битката за разпределение на отличията във финалите на уредите при жените, където България ще бъде представена от Ева Брезалиева и Татяна Воложанина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск призова за преодоляване на конфликтите и разделенията в обръщението си за Великден
Папа Франциск призова за преодоляване на конфликтите и разделенията в обръщението си за Великден
"Европейци": Градското лозе на Солун
"Европейци": Градското лозе на Солун