НОВИНИ

Антикорупционната комисия влезе в община Хаджидимово заради лимузина на кмета

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:30, 05.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
антикорупционната комисия влезе община хаджидимово
Слушай новината

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество изземват документи за обществена поръчка, проведена в края на миналата година, научи БНТ.

Поръчката е била нагласена, така че кметът да купи изключително луксозна лимузина от точно определени марка и модел с най-добрите екстри (на снимката горе).

На 14 декември 2020 г. Людмил Терзиев обявява обществена поръчка за нов автомобил. Срокът на поръчката включва и коледните празници. Така до 29 декември в общината очакват оферти за колата. Както е по закон от администрацията заявяват критерии.

На условията, които поставят обаче, отговаря само един конкретен модел. Част от изискванията са следните: въздушно окачване с безстепенно регулиране, автопилот темпомат, включващ електронен ограничител на скоростта, филтър за твърди частици, система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели и ауспухова система с видими ауспухови накрайници.

Според още от условията на обществената поръчка новата кола на кмета на Хаджидимово трябва да притежава сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, задължително хромирана лайсна и два ауспуха от благородна стомана.

В поръчката е записано още, че годината на първата регистрация на автомобила да е месец октомври 2017 г.

Хаджидимово е малка община с ограничени приходи и свръхзадължения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Зингаревич придоби 99% от акциите на Ботев (Пловдив)
Антон Зингаревич придоби 99% от акциите на Ботев (Пловдив)
Волейболистките започнаха подготовка за ЕвроВолей 2021
Волейболистките започнаха подготовка за ЕвроВолей 2021