НОВИНИ

Антонина Зетова: Надявам се през януари в ЦСКА да има по-здрава основа

антонина зетова надявам януари цска здрава основа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 14.12.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на ЦСКА и на българския волейбол Антонина Зетова говори пред клубния сайт на "червените" след края на първия полусезон в женското първенство у нас. Като част от треньорския щаб на столичанки тя коментира ситуацията в отбора.

"Второ място във временното класиране е резултат, който е по-добър спрямо миналата година. Но истината е, че полусезонът бе много тежък за нас, защото имахме, и продължаваме да имаме, момичета, които се възстановяват от контузии. Липсват ни много основни състезателки, работим предимно с младите момичета, които са дебютантки. Седем момичета от отбора на кадетките са при нас в момента. Беше много тежко. И като планиране, защото момичетата играят по три мача на седмица, а трябва и време за възстановяване. Наистина беше труден сезон, надявам се през втория да сме в пълен състав, да имаме по-добър тренировъчен ритъм и да започнем да надграждаме. Александра Съйкова се включи в последните два мача. Имаме състав, изграден от родени през 2006 и 2007 година, идващи от школата и на тях се падна отговорността да изнесат важни мачове, като тези с Левски и Марица. Разбира се, в това няма и нищо лошо, защото е инвестиция за бъдещето", заяви Зетова.

Тя коментира и работата с по-неопитните волейболистки в състава на ЦСКА.

"Те са много млади все още, първа година им е в женския отбор. Измежду Даша (Иванова), Моника (Тодорова), (Александра) Костадинова и (Александра) Съйкова, само две от тях бяха на линия. Александра Костадинова се възстановява от контузията в кръста от миналата година, дано се включи по-активно от януари. Тогава ще имаме и по-здрава основа на отбора. Хубавото е, че тези млади момичета получиха бойно кръщение във важни мачове. И второто място е положително за нас", каза още Антонина Зетова и изрази оптимизъм за втората част от сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Явор Божанков: Не съм водил разговори с други партии, нито те са ме търсили
Явор Божанков: Не съм водил разговори с други партии, нито те са ме търсили
Десислава Атанасова: Няма логика ГЕРБ да води разговори за втория мандат
Десислава Атанасова: Няма логика ГЕРБ да води разговори за втория мандат