НОВИНИ

Апоел Беер Шева с кадрови проблеми преди първия мач с Левски, слаб интерес към мача в Израел

апоел беер шева кадрови проблеми първия мач левски слаб интерес мача израел
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:03, 08.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Апоел Беер Шева има известни кадрови проблеми преди първия мач срещу Левски от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите на УЕФА, съобщават местните медии.

Двубоят ще се играе на 10 август от 20:30 часа на стадион "Яков Търнър".

Опитният португалски централен защитник Елдер Лопеш и нападателят Алон Тургеман имат травми и шансовете да бъдат на разположение на старши треньора Елянив Барда за двубоя в четвъртък не са големи. Ако Лопеш не бъде готов, той по всяка вероятност ще бъде заменен в стартовия състав от Харел Шалом, както в реванша от втория квалификационен кръг срещу литовския Паневежис (1:1) на 3 август.

Полузащитникът Рамзи Сафури пък е отстранен временно от първия отбор до неделя по дисиплинарни причини и със сигурност отпада за двубоя с българите след инцидент между него и Шай Елиас. Двамата се скарали след игра на табла и влезли във физическа конфронтация преди тренировката на отбора. При опита да ги разтърве Шагив Йехезкел е ударен по носа.

Йехезкел и Елиас, които също бяха титуляри срещу Паневежис, остават под въпрос заради по-леки контузии, като те могат да бъдат заменени от Гай Бадаш и Рой Гордана.

Дясното крило Антонио Сефер, който влезе като резерва в реванша с литовците, също почти сигурно няма да играе, тъй като е поискал да бъде трансфериран, защото не попада в плановете на Барда за стартовите 11 и иска да премине в отбор, в който ще получава повече шансове за изява. Интерес към него има от тимове от родината му Румъния.

В Беер Шева са притеснени от ниския интерес досега на местните фенове към двубоя с Левски. В първите два дни от клуба са продали едва около 4 хиляди билета за срещата, а капацитетът на стадиона е за 16126 зрители.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебни медици отказват да изготвят нова експертиза за нападнатото момиче от Стара Загора
Съдебни медици отказват да изготвят нова експертиза за нападнатото момиче от Стара Загора
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол ще играе с Германия, Черна гора и Швеция в евроквалификациите
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол ще играе с Германия, Черна гора и Швеция в евроквалификациите