НОВИНИ

Астрология и стратегии: Кога ще станат ясни кандидатите за кметове на партиите

Николай Минков
от Николай Минков
17:42, 15.09.2023
Чете се за: 04:30 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Росен Желязков няма да е кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС за София, съобщи самият той. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов чака да мине ретроградният Меркурий, за да съобщят имената на техните кметове.

Две седмици преди изтичането на крайния срок за регистриране на кандитите за кметове и общински съветници, партиите са на финалната права със своите номинации.

ДПС, ПП-ДБ и ИТН в средата на следващата седмица ще бъдат готови с кандидатите си за кметове и общински съветници. Левицата ще ги обяви утре. Възраждане вече го направиха.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвърза с астрологията оповестяването на техните кандидати за местна власт. Каза, че ще се случи, когато свърши Ретроградният Меркурий тези дни.

Настоящият шеф на парламента Росен Желзякво няма да бъде номинацията на ГЕРБ в битката за София, стана ясно по време на негово посещение в Грузия.

Желязков: Няма да съм кандидат за кмет на София

"Аз не знам от къде ви е хрумнало или на някои на моите колеги народни представители, които си правят сказки от трибуната им хрумват такива новини. Не не съм аз кандидатът за кмет на София", каза Желязков.

В ПП-ДБ до дни ще са готови с техните кандидати в началото на идната седмица. Те са определени в рамките на коалицията, с преговори и не е имало разпределение, обасни Ивайло Мирчев.

ПП-ДБ, "Спаси София" и "Екипът на София" обявиха кандидатите си за районни кметове

"Целта е била да се види кои са най-добрите кандидати за съответните позиции. Всички градове са важни в момента, защото има битка за страната", каза Мирчев.

От Възраждане, които вече публично представиха своите номинации за местна власт, обясниха на какви кандидати залагат.

"Възраждане" представи кандидатите си за районни кметове в столицата

"Крайно време е да имаме работохолици за кметове, а това че трябва да са честни и почтени, няма смисъл да го коментираме", каза Костадин Костадинов.

ДПС бяха лаконични.

ДПС се регистрира за местните избори

"На финалната права сме. Мисля, че другата седмица вече ще обявим всичко", коментира Делян Пеевски.

Левицата ще заложи на комбинация от младост и опит. Нинова обясни, че са готови и на коалиране по места с ПП-ДБ, а основиня противник е ГЕРБ.

Нинова: БСП номинира 138 кандидати за кметове

"Последователно искаме да променим модела ГЕРБ както на национално, така и на местно равнище. ГЕРБ ни е основен опонент. Имаме много опитни колеги. Ще имаме кандидати за седми път. Имаме и съвесем млади, които номинираме за първи път", посочи Нинова.

От ИТН, които обявиха че ще изидгнат свои кандидати за кметове в почти всички големи градове влязоха в астралния тон на Бойко Борисов.

"Няма да се вълнуваме от фазата на Луната и разположението на планетите. Знам, че сега има слънчева буря и че голям облак от плазма лети срещу Земята, но това по никакъв начин няма да разбута нашата подредби и нашите планове които имаме. Ретроградният Меркурий е в сферата на влияние на други политически сили", коментира Ивайло Вълчев.

Филип Станев: Кандидатът за кмет на София на ИТН ще бъде разпознаваем и авторитетен

Крайният срок за регистрация на кандидатите за кметове и съветници в Общинските избирателни комисии изтича на 26 септмеври.

По темата работиха: Николай Минков и Милена Кирова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин откри учебната година в училище в родния Велинград
Петър Мицин откри учебната година в училище в родния Велинград
6 декара гора е изпепелена край Аксаково
6 декара гора е изпепелена край Аксаково