НОВИНИ

България преодоля редица изпитания, но изпусна успеха над Унгария с автогол в последната секунда

Милен Костов
от Милен Костов
21:02, 16.11.2023 (обновена)
28238
Чете се за: 03:40 мин.
Български футбол
България Унгария
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Евроквалификацията между България и Унгария завърши при резултат 2:2.

Мартин Адам откри резултата преди Спас Делев да изравни. Валентин Антов бе изгонен и остави домакините с човек по-малко. Милош Керкез също бе изгонен, а Кирил Десподов донесе обрат с гол от дузпа. Алекс Петков обаче си отбеляза автогол в 97-ата минута и оформи крайния резултат.

Унгарците поведоха още в 9-ата минута на двубоя. Мартин Адам засече с глава центриране във вратарското поле от пряк свободен удар на Доминик Собослай.

"Лъвовете" съумяха да възстановят равенството в 24-ата минута. Спас Делев получи топката в наказателното поле от Кирил Десподов и отправи прецизен фалцов удар в горния десен ъгъл.

Ситуацията за домакините се усложни в 37-ата минута, когато Валентин Антов получи втори жълт картон и бе изгонен. Бранителят настъпи по глезена Мартин Адам.

Само 2 минути по-късно Илия Груев бе изгонен с директен червен картон, за фаул срещу Ендре Ботка, който се откъсна сам срещу вратаря. След намесата на ВАР главният арбитър промени решението си и отмени наказанието за Илия Груев, който остана на терена.

След почивката възпитаниците на Марко Роси се възползваха от численото си предимство и упражниха натиск, който не се материализира в гол.

Гостите също останаха с човек по-малко на терена в 57-ата минута, когато Милош Керкез получи втори жълт картон за опасен шпагат.

В 79-ата минута Кирил Десподов направи впечатляващ пробив в противниковото наказателно поле, където бе препънат. Главният арбитър отсъди дузпа, която нападателят на ПАОК реализира за 2:1.

До края на срещата Даниел Наумов на два пъти спаси чисти голови положения. Стражът изби шут от пряк свободен удар на Доминик Собослай. В добавеното време на сблъсъка именно звездата на Ливърпул се озова очи в очи с българския вратар, но стражът направи впечатляващо спасяване.

В 97-ата минута обаче играчите на Илиан Илиев допуснаха изравнително попадение. Доминик Собослай центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, а Алекс Петков си отбеляза автогол в опит да изчисти топката с глава.

България остава на последната позиция в класирането с актив от 3 пункта. Унгария заема челната позиция в подреждането на група "G" с 15 точки. С тази точка унгарците се класираха за европейското първенство в Германия през 2024 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пд загуби втория си мач от групите на Шампионската лига
Марица Пд загуби втория си мач от групите на Шампионската лига
Взрив при изграждане на пътя Мездра - Ботевград нанесе щети по къщи в село Ребърково
Взрив при изграждане на пътя Мездра - Ботевград нанесе щети по къщи в село Ребърково