НОВИНИ

Българска федерация лека атлетика проведе извънредно общо събрание

българска федерация лека атлетика проведе извънредно общо събрание
Снимка: БФЛА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:28, 08.01.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българска федерация лека атлетика проведе в понеделник извънредно общо събрание в сградата на Министерството на младежта и спорта в София, като срещата се водеше от новия президент на БФЛА Иван Колев и членовете на УС Добромир Карамаринов и Румен Йонков.

На събранието се утвърди информацията по т.1 и т.2 от Формуляр за информация и оценка на дейността на спортните клубове за спортно-състезателната 2023 година (приложение 2, към Раздел VI, т.4 от Програмата за финансово подпомагане на проекти за развитие на спортните клубове за 2024 г.) и бе приета оставката на г-н Асен Христов като член на УС предвид постъпило от него заявление за прекратяване на участието му в качеството на член на Управителния съвет на БФЛА.

Преди събранието президентът Иван Колев и треньори от софийските атлетически клубове обсъдиха атлетическата база на националния стадион „Васил Левски“ и оптимизиране и подобряване на тренировъчния процес на мястото, където тренират над 20 столични клуба по атлетика и стотици картотекирани състезатели.

Новият президент на БФЛА направи кратко резюме за целите му като президент на организацията, сред които акцентите са завоюване на повече олимпийски квоти, подобряване на материалната база за атлетика в страната (най-вече във Варна, Пловдив и София), както и модернизирането и дигитализирането на българската атлетика с нов интернет сайт и публикуване на резултати на живо. Колев заяви, че към БФЛА ще бъдат създадени и различни комисии, които да подпомагат работата на организацията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина легендата на германския и световния футбол Франц Бекенбауер
Почина легендата на германския и световния футбол Франц Бекенбауер
Снежна виелица в Източна Румъния предизвика сериозни транспортни проблеми
Снежна виелица в Източна Румъния предизвика сериозни транспортни проблеми