НОВИНИ

Българската следа на днешната арена, която приема Германия - Унгария

Истинска "десетка", водач, генератор на идеи, майстор на свободния удар и звезда - това е определенито, което авторитетното издание "Bild" дава за Красимир Балъков.

българската следа днешната арена приема германия унгария
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Десислава Францова
18:31, 19.06.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

"Щутгарт Арена". Стадионът в едноименния град в Германия, който се строи в периода 1929-1933 г. Обновяван и реконструиран през годините, той постепенно сменя и своите наименования. Във хода на една от трансформациите му дори са открити 18 небетонирани бомби от Втората световна война.

Част от имената на това съоражение са били "Готлиб-Даймлер Щадион" и дори "Адолф-Хитлер-Кампфбан". Стадионът носи името още на една от традиционните марки автомобили за Германия, а днес е познат като "МХП Арена", заради спонсорска компания.

Част от историята на това съоражение е и Красимир Балъков.

Истинска "десетка", водач, генератор на идеи, майстор на свободния удар и звезда - това е определенито, което авторитетното издание "Bild" дава за българина. Определенията не са случайни. Балъков остава трайна следа в германския Щутгарт, където прекарва осем години. Той попада в Топ 10 на най-добрите играчи на клуба за всички времена.

Едно от най-важните му попадения с екипа на Щутгарт е през 2001 г. Благодарение на него, тимът запазва мястото си в Бундеслигата.

С бенефиса си, Балъков е един от последните, които затварят златна страница от книгата на българския футбол. Един от последните от ерата САЩ' 94, който казва "сбогом" на най-великата игра. Повече от 40 000 зрители изпращат българската звезда на стадион "Готлиб-Даймлер" в Щутгарт, мястото на което днес ще се играе срещата между Германия и Унгария

Вижте целия материал във видеото!

Не пропускайте Германия - Унгария, в сряда, 19 юни, от 19:00 ч. - по БНТ 1, БНТ 3 и на сайта BNTNEWS.BG/SPORT, както и в приложението BNT NEWS!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров отпадна на осминафиналите в Лондон
Григор Димитров отпадна на осминафиналите в Лондон
Технически проблем затруднява бързите услуги за издаване на шофьорски книжки
Технически проблем затруднява бързите услуги за издаване на шофьорски книжки