НОВИНИ

Българските борци научиха имената на своите съперници за първия ден от европейското в Загреб

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:15, 16.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
българските борци научиха имената своите съперници първия ден европейското загреб
Снимка: БФ Борба
Слушай новината

Българският борци в свободния стил научиха имената на своите първи съперници на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което започва утре в Загреб, Хърватия.

Схватките в хърватската столица стартират в понеделник (17 април) от 12.30 часа българско време, а в първия ден на тепиха ще излязат общо петима българи.

В категория до 57 кг Георги Вангелов ще се изправи срещу арменеца Манвел Киндърцян в спор между двама бронзови медалисти от последния шампионат на Стария континент през 2022 година в Будапеща, Унгария. Единствената разлика между тях е, че отличието на българина дойде при в по-горната категория до 61 кг.

При 65-килограмовите пък Микяй Наим, който е носител на златния пояс "Дан Колов" от 2021 г., ще има за съперник швейцареца Нино Лотер.

Тазгодишният носител на пояса Рамазан Рамазанов пък ще започне директно от четвъртфиналите в категория до 70 кг, а там негов първи съперник ще бъде поляк или македонец. Натурализираният дагестанец Рамазанов през миналата година завоюва бронз на европейското в Будапеща.

В категория до 79 кг пък Михаил Георгиев ще се изправи в първия кръг срещу арменеца Арман Авагян, който е бронзов медалист от световното първенство за младежи до 23 г. от Понтеведра, Испания миналия октомври.

При 97-килограмовите Георги Димитров ще се бори на старта срещу Самуел Шерер от Швейцария, сребърен медалист от европейското първенство през 2021 година.

От 18 април (вторник) всяка вечер от 19.00 часа българско време в ефира на БНТ 3 ще може да проследите битките за медалите от Европейското първенство по борба за мъже и жени в Загреб, Хърватия. В последния ден от шампионата - 23 април (неделя) прякото предаване ще стартира в 18.00 часа българско време.

В навечерието на първенството от българския състав заради семейни проблеми отпадна Ахмед Батаев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все по-малко гърци пазаруват у нас заради увеличените цени
Все по-малко гърци пазаруват у нас заради увеличените цени
Военноморските сили реагираха на сигнал за мина в р. Камчия, предметът се оказа туба
Военноморските сили реагираха на сигнал за мина в р. Камчия, предметът се оказа туба