НОВИНИ

Барселона победи Цървена звезда пред 21 00 души в "Щарк Арена"

Каталунците са с баланс от 17-8 на второто място в класирането.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:47, 03.02.2024
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
барселона спечели гостуването цървена звезда записа победа евролигата
Снимка: eurohoops.net
Слушай новината

Барселона постигна важна победа в „Щарк Арена“ в Белград. Момчетата на Роджър Гримау надделяха над Цървена Звезда с 85:76 в мач от 25-ия кръг в Евролигата.

След равностойна първа четвърт испанският тим взе нещата в свои ръце и чрез Дарио Бризуела си гарантира двуцифрен аванс на полувремето - 45:32.

След паузата домакините се опитаха по всякакъв начин да се доближат до съперника, но испанците държаха нещата под контрол с помощта на Ян Весели и Николас Лапровитола.

Дарио Бризуела се включи от пейката за Барселона с 20 точки, от които 6 тройки от седем опита. Ян Весели също се представи на ниво със своите 16 точки и 8 борби. Николас Лапровитола завърши с 12 точки.

„Щастливи сме, защото не е лесно да се играе тук и изиграхме страхотен мач. Да играеш тук в тази впечатляваща зала е чудо. И ако успеем да ги накарат да млъкнат, ще сме напъло удовлетворени“, пошегува се играчът на Барселона.

Неманя Недович бе най-резултатен за Цървена Звезда, отбелязвайки 21 точки. Яго дос Сантош регистрира 13 и добави и 7 асистенции. Жоел Боломбой бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 10 борби.

Старши треньорът на Цървена Звезда Йоанис Сферопулос даде възможно най-висока оценка на Бризуела за страхотната му стрелба срещу неговия отбор.

„Бризуела днес стреля като Стеф Къри!“, каза Сферопулос.

Треньорът на Барселона Роджър Гримау очевидно беше доволен и подчерта значението на успеха в препълнената Щарк Арена, в която присъстваха близо 21 000 души.

„Мисля, че изиграхме отличен мач. И в защита, и в нападение. Контролирахме мача от началото до края, и беше удоволствие да играем в такава атмосфера. Победата ни има огромно значение за отбора, защото беше постигната в такава среда“, каза Гримау.

Каталунците са с баланс от 17-8 на второто място в класирането, докато сръбският гранд е с 10 успеха и 15 поражения на 12-та позиция.

На 9 февруари Барселона приема АЛБА Берлин, а Цървена Звезда е домакин на Жалгирис.

С 23 точки на американеца Майк Джеймс Монако победи със 76:69 турския Фенербахче. Ели Окобо вкара още 16 точки за победителите, ветеранът Джон Браун остана с 15 точки. За Фенербахче най-резултатен с 12 точки бе Сертач Шанлъ.

В класирането Монако излезе на пето място с 15 успеха и 10 поражения, а със същия актив Фенербахче е шести.

В друг двубой от снощната програма италианският Виртус победи у дома в Болоня сръбския Партизан Белград с 88:84.

Марко Белинели и Ифе Лундберг реализираха по 20 точки за тима на Виртус, който стигна до 16-ия си успех и с него е на трето място в класирането. За Партизан, който е 11-и с 12 победи и 13 поражения, Кевин Пънтър записа 22 точки, Джеймс Нънали се отчете с 18.

В другите два мача от програмата турският Анадолу Ефес надделя над италианския Олимпия Милано със 79:73 след 30:7 в третата четвърт, а литовският Жалгирис Каунас постигна победа при домакинството си на Панатинайкос с 80:68 след 24 точки на Кийнън Евънс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Площадката при тунел „Железница“ ще може да се използва от медицински хеликоптери
Площадката при тунел „Железница“ ще може да се използва от медицински хеликоптери
Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, съобщи митрополит Антоний
Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, съобщи митрополит Антоний