НОВИНИ

БНТ е готова за Евро 2024

БНТ ще предложи 27 мача на живо в ефира си, както и на спортния сайт bntnews.bg/sport

бнт готова евро 2024
bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 31.05.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Грандиозното начало на Евро 2024 ще бъде дадено на 14 юни в Мюнхен на един от най-модерните стадиони в света, където пред близо 70 000 по трибуните домакините на турнира от Германия ще посрещнат отбора на Шотландия.

БНТ ще покаже 27 мача от първенството на Стария континент, сред които първия двубой и финала, но ще предложи на своите зрители и богата студийна програма от първия до последния ден на шампионата, увери директорът на Дирекция "Спорт" Ивайло Ангелов в предаването "Денят започва".

С анализите на мачовете по традиция ще бъдат ангажирани бивши футболисти и специалисти, сред които Илия Груев. Той отново се присъединява към опитния екип на спортната редакция на БНТ.

"Горд и щастлив съм, че успях да привлека в нашия отбор Илия Груев. За мен той е един от най-добрите анализатори в България", заяви Анлегов.

"Най-важното е в тези анализи, че така поднасяме информацията, че не само хората, които се занимават с футбол да разбират от това нещо, а и тези които са нормални фенове", сподели Груев.

Програмата на БНТ от европейското първенство в Германия ще стартира с предаването "Денят започва с Евро 2024" всеки делничен ден от 09:05 ч., където Тереза Мутафчиева ще предложи различен прочит на играта. Тя ще посреща популярни лица от културата, музиката, изкуството и социалните мрежи, които ще говорят за най-популярната игра като нейни фенове.

В 11:30 ч. ще започва обедното предаване посветено на предстоящите мачове за деня "Днес на Евро 2024" с водещ Иво Бързаков.

Всичките 27 мача, които ще бъдат излъчвани на живо ще бъдат анализирани в предаването "Трето полувреме". Мачовете, които ще се излъчват в каналите на Нова Броудкастинг Груп ще бъдат предавани на живо на спортния сайт на БНТ.

"Всеки мач ще бъде опакован със студиа, ще има игра за зрителите с награда футболна топка. Част от екипа ще бъде и Андреа Банда Банда с отзиви от социалните мрежи. Ще имаме два репортерски екипа в Германия", разкри Ивайло Ангелов.

Илия Груев сподели, че топотборите играят не само за резултати, но играят и красив футбол.

"Мисля, че ще се получи голям празник за футбола, но и за хората, защото те обичат да гледат голове. Това европейско ще бъде много резултатно. За мен приятната изненада ще бъде Австрия", увери бившият футболен национал.

"Аз имам фаворит - Англия, жадувам за сблъсък с Германия. Струва ми се, че Франция има най-силен отбор", сподели Ивайло Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Движението през Босфора е спряно заради повреда на кораб
Движението през Босфора е спряно заради повреда на кораб
Кремонезе и Венеция завършиха 0:0 в първия мач от финалния плейоф за влизане в Серия А, Антов започна като титуляр
Кремонезе и Венеция завършиха 0:0 в първия мач от финалния плейоф за влизане в Серия А, Антов започна като титуляр