НОВИНИ

Борецът Рамазан Рамазанов е Спортист №1 на Велико Търново за 2022 г.

Наставникът му Мирослав Колев е първи при треньорите

борецът рамазан рамазанов спортист велико търново 2022
Снимка: сайт община Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 23.12.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Бронзовият медалист от европейското първенство по борба за мъже Рамазан Рамазанов бе избран за Спортист №1 на Велико Търново. Възпитаникът на Мирослав Колев от години се състезава за клуб „Илия Павлов“, на който е донесъл шест шампионски титли, а от декември миналата година е жител на старопрестолния град. През февруари на Международния турнир „Дан Колов- Никола Петров“ в ДКС „В. Левски“ натурализираният дагестанец завърши втори в категорията си до 70 кг. В анкетата Рамазан събра 86.9 точки. Той бе награден от кмета на Община Велико Търново д-р инж. Даниел Панов.


„Нашият град постигна в последните 11 години много в областта на спорта. Радвам се, когато при мен идват клубовете и ме запознават с постиженията и най-вече се гордея, че това са нашите деца – бъдещето на Велико Търново“, заяви Даниел Панов.

Втори в Топ 7 е плувецът Тонислав Събев с 63.9 т., чиято награда бе получена от брат му Симеон Събев, също шампион от ПК „Царевец“. Тонислав е студент в САЩ, първенец на България при мъжете на 50 и 100 метра бруст, 12-ти на еврошампионата, а преди броени дни стартира на световния шампионат, където с щафета 4х50 м съчетана микс (2 жени и 2 мъже) се подреди на 13 място, на 100 м бруст индивидуално е на 29-то място, а с щафетата 4х100 в съчетана за мъже е на 14-то място с нов национален рекорд- 3:33.05 минути.

Състезателката по конен спорт Анна Ангелова от СК „Калоян-92“ е трета с 58.3 т., четвърти е двукратният победител в класацията- шампионът на страната по диск Деян Гемижев. Пети е каратистът от „Етър“- Младен Тодоров, шеста е хандбалистката от „Етър- 64“ Десислав Николова, седма е класирана Стела Славчева - медалистка от европейското първенство по ракетомоделизъм за жени.

Спортист № 1 за юноши и девойки стана Амира Абулибде от СК „Етър“, с треньор Николай Лесичков. Състезателката по карате е шампионка на Европа и сребърна медалистка от световното в стил годжу-рю.

Наставникът на борците от клуб „Илия Павлов“ Мирослав Колев е Треньор №1 на Велико Търново за 2022 година.

Наградата „Трифон Иванов“ отиде при най-добрия футболист от школата на „Етър ВТ“ – Павел Иванов. Той е футболист на “виолетовите” от 2014 г. Талантът на "Етър" получи своя от приз от Бончо Генчев - почетен гражданин на старата столица и бронзов медалист от САЩ 94.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Парламентът продължава с обсъждането на удължаването на бюджета
НА ЖИВО: Парламентът продължава с обсъждането на удължаването на бюджета
За парите на държавата през 2023 г. и новият държавен дълг – анализ на бившия зам.-министър Любомир Дацов
За парите на държавата през 2023 г. и новият държавен дълг – анализ на бившия зам.-министър Любомир Дацов