НОВИНИ

Боряна Калейн: Искам тази година да се поздравя с олимпийска титла

Европейската шампионка по художествена гимнастика в многобоя зае деветата позиция в анкетата на БТА "Спортист на Балканите".

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:25, 15.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Боряна Калейн заслужи девето място в анкетата на БТА "Спортист на Балканите" за 2023 година.

Най-много гласове от националните агенции на страните от региона получи сръбския тенисист Новак Джокович. Тройката допълниха баскетболистите Никола Йокич (Сърбия) и най-полезният играч в Евролигата Александър Везенков (България).

"Благодаря за оказаната чест и за уважението да бъда номинирана, както и да заслужа деветото място. Това е признание както за мен, така и за моите треньори. Надявам се тази година да имам повече успехи и да подобря мястото ми в тази класация", каза гимнастичката по време на церемонията по награждаването на българските спортисти в 50-ото издание на анкетата.

През 2023 година Боряна Калейн стана европейската шампионка в многобоя, както и спечели индидуална квота за художествената ни гимнастика за Олимпийските игри в Париж.

"През последните години преминах през доста трудности и това ме прави по-силна. През толкова много неща съм преминала, че не мисля, че в момента нещо може да ме хване неподготвена. Искам тази година да бъде най-успешната в кариерата ми и да се поздравя с олимпийска титла", сподели още Калейн.

Личният треньор на състезателката Марияна Памукова заяви, че се гордее с постиженията на своята възпитаничка и също се надява тя да надгради през 2024.

"Изключително съм горда с нея и нейните постижения. Надявам се през тази година да имаме още по-големи успехи и да стигне върха на кариерата си", заяви Памукова и разкри, че с Калейн са подготвили нови съчетания за олимпийската година в художествената гимнастика. Надяваме се да изненадаме с доста различни съчетания. Не само за нея, а и в световен мащаб. Постарахме се да направим ретроспекция на нейната кариера през годините и се надявам да успее да покаже съчетанията по най-добрия начин", коментира Памукова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков: Кабинетът ще бъде обсъден с Мария Габриел и ще решим как да изглежда
Денков: Кабинетът ще бъде обсъден с Мария Габриел и ще решим как да изглежда
ВКС определи Районния съд в Пловдив да гледа делото "Дебора"
ВКС определи Районния съд в Пловдив да гледа делото "Дебора"