НОВИНИ

Боряна Калейн: Сбъднах детската си мечта да спечеля медал на най-големия спортен форум

Олимпийската вицешампионка по художествена гимнастика от Париж 2024 направи емоционален коментар в профила си в Инстаграм, за да опише през какво е преминала и да благодари на хората, които са я подкрепяли.

боряна калейн семен новиков българските знаменосци закриването олимпийските игри париж
bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 20.08.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската вицешампионка по художествена гимнастика от Париж 2024 Боряна Калейн заяви, че не съжалява за нищо, което ѝ се е случило по пътя до сребърното отличие. Тя направи емоционален коментар в профила си в Инстаграм, за да опише през какво е преминала и да благодари на хората, които са я подкрепяли.

"Приключи едно дългоочаквано от мен състезание... и то как! Сбъднах детската си мечта да спечеля медал на най-големия спортен форум. 18 години подготовка в залата за два състезателни дни или по-точно 12 минути игра. Цял един живот, в който съм мечтала за тези 12 минути. Борила съм се, плакала съм, надявала съм се, разочаровала съм се, на моменти даже не виждах смисъл... но не спрях да опитвам. Когато нещо не се получаваше винаги търсех проблема в мен. Опитвах да разбера къде съм бъркала, променях себе си и опитвах отново. Вярвах, че усилията ми ще бъдат възнаградени, че живота ми предоставя трудности, за да ме подготви за нещо по-голямо и важно. Дали беше лесно? Отговорът е не. Нещата, които си струват, никога не са лесни и обикновено не стават бързо. Но пък на 100% мога да кажа, че не съжалявам за нищо, което ми се е случило. То ме направи по-силна и ми помогна в най-важната битка - тази срещу мен самата!", написа Калейн.

"На това състезание си бях казала, че нямам какво да губя. Можех само да спечеля. И за да съм честна, това бяха най-трудните 12 минути в живота ми. Напрежение, лични очаквания, вълнение, надежда... емоции, които трябва да бъдат изключени, защото пречат. Бях си казала, че ще докажа на себе си, че имам пълен контрол над емоциите си и няма да завися от тях в най-важния си момент. Успях, но благодарение на хората до мен стигнах толкова далече! Благодаря на личния ми треньор през тези 18 години - Марияна Памукова! Вие никога не спряхте да ме подкрепяте и да вярвате в мен! Благодаря на Бранимира Маркова и Ефросина Ангелова - главните треньори на националния отбор, с които съм работила и които ме доизградиха като състезател! Благодаря на Илиана Раева и БФХГ, че винаги са ми осигурявали необходимите условия, за да мога да си върша работата професионално! А на Вас, г-жо Раева, благодаря, че никога не бяхте доволна и винаги искахте още от мен! Благодаря на Деспа Каталиева за помощта по време на тренировките, съветите и подкрепата! Благодаря на съдиите Филипа Филипова, Мария Петрова, Даниела Велчева, Християна Тодорова и Мария Гигова! Вие сте неизменна част от този успех!", добави гимнастичката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йосип Станишич ще пропусне първите мачове на Байерн от новия сезон
Йосип Станишич ще пропусне първите мачове на Байерн от новия сезон