НОВИНИ

"Червеният пират" е задържан в София

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:54, 29.02.2024 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

"Червеният пират" е задържан в София, научи "По света и у нас".

Той е заподозрян, че е изпращал заплахи към магистрати, министри и политици, включително срещу вицепремиера Мария Габриел.
Задържан е в 20:30 ч. в София от служители на Главна дирекция "Национална полиция".

В момента експертите от ГДБОП установяват по категоричен начин, че лицето е изпращало заплахите към вицепремиера Мария Габриел, съдия Владислава Цариградска, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР Любомир Николов и др. В телефоните са открити всички имейли, съвпадащи на 100 процента. Лицето е заплашвало още министъра на образованието Галин Цоков, съда във Варна, столичен мол и СГП. Задържаният е изпратил 20 имейла със заплахи и до Агенция "Митници".

"Червеният пират" си признава и съдейства, научи още "По света и у нас". Намерени и иззети са двата му телефона, в които са настроени около 10 пощенски кутии, от които са разпращани заплашителните мейли, както до съдия Цариградска, така и до вицепремиера Мария Габриел, до директора на СДВР, съдии и прокурори.

От прокуратурата и полицията съобщиха преди два дни за заподозрения с псевдоним "Червения пират", че води скитнически начин на живот в София. Използвал e мобилен телефон и безплатен интернет на обществени сгради, за да изпраща съобщения от различни имейл адреси. А писмата съдържали закани за убийство и обидни квалификации. Изпращани са не само до политици и съдии, но и до следователи и множество публични личности.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Стоянов оттегли кандидатурата си за президент на БФС
Илиан Стоянов оттегли кандидатурата си за президент на БФС
Политически дуел в САЩ: Байдън и Тръмп на границата с Мексико
Политически дуел в САЩ: Байдън и Тръмп на границата с Мексико