НОВИНИ

Дълги опашки пред клон на "Български пощи" в кв. Младост

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:30, 08.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

96 пощенски станции в цялата страна са закрити от началото на годината до сега, а това създава и неудобства за потребителите. Втори ден опашки пред пощенски клон в столичния квартал Младост. Причината е, че изплащането на пенсиите съвпада и със сливането на две пощенски станции в една от 1 юли тази година.

За да не се стига до такива големи опашки, от "Български пощи" призовават пенсионерите да спазват графиците за изплащане на пенсиите.

Втори ден за изплащане на пенсии и втори месец от сливането на двете пощенски станции в "Младост".

"Миналият месец, когато дойдох тук преместиха пощата, чаках 1 час и 40 минути да си взема пенсията от 500 лева", каза Люба, пенсионер.

И вчера, и днес преди обяд, отново имаше опашка, която ту растеше, ту намаляваше - също като търпението на хората. И докато недоволстваха от ситуацията, кой седнал, кой прав, помежду си разясняваха причините за дългите опашки.

"Общината да сложи 2 - 3 пейки. На 83 години съм, ще чакаме тук, да не можем да седнем. Ще сядам на гумите", каза Александър.

"Така и миналия път чакахме повече от половин час и сега също. Тук е страшно неудобно. Как са го избрали това помещение не знам", коментира Жанет.

"Просто са обединени поради лош финансов резултат и високи наеми. Затова са обединени. Единствената причина, поради която има опашки, това е, че не се спазва обявеният график", обясни Милена Тошева, главен специалист към регионално управление на "Български пощи".

От "Български пощи" призовават да се спазват определените часове, разлепени на всеки клон. Оттам напомнят още, че всеки пенсионер може да получи пенсията си от всеки офис в страната.

"Не е задължен да дойде в офиса, в който е идвал преди. Просто се попълва едно заявление и се взима в офис, който му е удобен", добави Тошева.

До съкращаване на персонал заради сливането на клоновете не се е стигнало, напомнят още от "Български пощи".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Илиев е четвърти във финала на европейското първенство по лека атлетика до 20 г.
Христо Илиев е четвърти във финала на европейското първенство по лека атлетика до 20 г.
Историята на Мая, заплашвана с убийство и оцеляла след 12-часов побой
Историята на Мая, заплашвана с убийство и оцеляла след 12-часов побой