НОВИНИ

Депутатите се събират на извънредно заседание

bnt avatar logo
от БНТ
06:04, 13.12.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатите се събират на извънредно заседание в Народното събрание.

Те ще изслушат регионалния министър Иван Шишков за напредъка на строителството на трансевропейския транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България. Очаква се след неколкократно отлагане заради дългите заседания миналата седмица да се проведе и парламентарния контрол.

Днес ДПС трябва да заявят официалната си позиция относно проектокабинета, който беше предложен от номинирания за премиер с първия мандат Николай Габровски. Остава без категоричен отговор засега въпросът за възможността за съставяне на правителство с този парламент.

На каква подкрепа може да разчита кабинетът "Габровски" в НС?

Повечето от политическите партии остават без промяна в позицията си. От "Продължаваме Промяната" препотвърдиха, че няма да подкрепят предложеното правителство. От "Възраждане" не променят позицията си и остават "против". "БСП за България" също са "против", а от "Демократична България" отказват коментар, но до момента твърдата им позиция е че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ.

От "Български възход" потвърдиха позицията си, че на България ѝ е необходимо правителство и ще направят каквото зависи от тях, за да има такова, но при предварително ясни условия и правила и ще обявят позицията си след коалиционен съвет на партията. Гласуването в пленарната зала се очаква да е още утре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постигнат компромис: ЕК отпуска еврофондове на Унгария срещу отблокирането на помощта за Украйна
Постигнат компромис: ЕК отпуска еврофондове на Унгария срещу отблокирането на помощта за Украйна
До края на деня валежите навсякъде ще спрат
До края на деня валежите навсякъде ще спрат