НОВИНИ

Десетки шофьори на камиони най-вероятно ще изкарат нощта на пункта "Кулата - Промахон"

bnt avatar logo
от БНТ
20:03, 13.02.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Гърция затвори границата си за тежки камиони над 3 и половина тона. Причината - опасното време в южната ни съседка.

Най-вероятно десетки шофьори на тежкотоварни автомобили ще изкарат нощта на граничния пункт "Кулата - Промахон". Километрична опашка от камиони вече се е образувала на пункта. Той беше затворен днес в ранния следобед.

Освен на граничен пункт "Кулата" подобна е ситуацията и на останалите гранични пунктове с южната ни съседка - "Капитан Петко войвода" и "Илинден". Там движението също беше затворено, а кога ще бъде възстановено, все още не е ясно.

Обстановката в област Благоевград се усложнява. Движението в Кресненското дефиле също е затруднено заради ниските температури. На места там има заледени участъци, затова шофьорите трябва да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.

Заради обилния снеговалеж проходът "Предела" е временно затворен за камиони над 12 тона. Участъкът се почиства от машини на Агенция "Пътна инфраструктура". Засега там няма закъсали автомобили.

Призивът е шофьорите да бъдат внимателни и по възможност изобщо да не излизат по пътищата. Тези, които все пак са на пътя, да бъдат с автомобили, подготвени за зимни условия, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Репортер: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите, принуждавани да просят в Тулуза, живели във фургони без вода и тоалетна
Българите, принуждавани да просят в Тулуза, живели във фургони без вода и тоалетна
Без единство ВСС избра 10 делегирани европейски прокурори
Без единство ВСС избра 10 делегирани европейски прокурори