НОВИНИ

Девет населени места във Великотърновско и тази нощ остават на тъмно

Екипите на енергото не спират да работят по отстраняване на сериозните аварии

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 29.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Девет населени места във Великотърновска област ще посрещнат и тази нощ без ток. Екипи на електроразпределителното дружество продължават и днес да работят в землището на горнооряховското село Върбица, където беше подменен счупен от снега стълб и скъсан далекопровод. Тепърва обаче, трябва да бъдат подменени и скъсаните кабели в пострадалите села.

Жителите на шест горнооряховски села вчера получиха уверение, че токът до вечерта ще бъде пуснат, но това така и не се случи. Хората вече са крайно изнервени:

- Този чул от някого, оня чул нещо, ама какво е чул, какво е казал, никой нищо не може да каже.

- Ами много трудно, много трудно, но някак си се справяме.

Пети ден без ток са десетки възрастни самотни хора, както и семейства с малки деца.

Стиляна Стратиева: "Слязохме в хола през нощта с бебенцето, я пренесохме. И така. Там да спим на топло поне, че там е с камина. Добре, че таткото работи и пращам на него и пращам на него, във фирмата, да си зарежда там акумулатори, това – онова и вечер пускаме на акумулатори поне да има някаква светлина, иначе на тъмно – детето плаче."

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков заяви за "По света и у нас", че пътищата навсякъде вече са проходими и всичко е в ръцете на енергоразпределителното дружество:

"Единствено и само са без ток, има проходимост, има доставена храна, работят социалните патронажи, вода също. Разчистени са пътищата.“

Екипите на електроразпределителното дружество не спират да работят по отстраняване на сериозните аварии, но мокрия сняг и силния вятър през изминалите дни скъсаха километри от кабелите на ел. мрежата и пълната им подмяната изисква време.

Репортери: Зорница Илиева, Луиза Транчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стана ясна програмата на Левски до мача с Локомотив Пловдив
Стана ясна програмата на Левски до мача с Локомотив Пловдив
Доброволци от Пловдив помагат на семейство, пострадало от пожар в дома им
Доброволци от Пловдив помагат на семейство, пострадало от пожар в дома им