НОВИНИ

Доналд Тръмп: Чувствам се много по-добре

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:11, 04.10.2020
Чете се за: 00:53 мин.
САЩ

Американският държавен секретар Майк Помпео ще ограничи азиатската си обиколка до посещение в Япония. Помпео пристига в Токио днес, но отменя посещението си в Южна Корея и Монголия. Промяната в програмата идва в момент, когато президентът Доналд Тръмп е във военна болница с COVID-19.

След поредица от смесени и понякога объркани съобщения за здравето на Доналд Тръмп, президентът публикува ново видео в Туитър, записано този път от военната болница Уолтър Рийд, в която прекара втора нощ.

"Дойдох тук. Не се чувствах добре. Но сега съм много по-добре. Работим усилено за пълното ми възстановяване", написа Тръмп.

Според лекаря на Белия дом Шон Конли президентът не е имал температура през последните 24 часа и няма затруднено дишане. По план ще бъде лекуван пет дни с Ремдесивир.

"На този етап аз и лекуващият екип сме изключително щастливи от напредъка, който постигна президентът. В четвъртък той имаше лека кашлица и хрема, беше отпаднал, но сега всичко това отшумява", каза д-р Шон Конли, лекар на Белия дом.

Началникът на президентската канцелария Марк Медоуз по-рано обаче заяви, че преди да бъде откаран в болница, Тръмп е бил допълнително обдишан с кислород. По думите му състоянието му е било обезпокоително, а следващите два дни ще са критични от гледна точка на лечението му.

Самият Тръмп казал на лекарите, че е готов да напусне болницата още сега, но все пак остава под наблюдение.

А пред болницата се събра малка група поддръжници на Тръмп. Със знамена в ръка, но не всички носещи маски, те изразиха подкрепата си за президента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конфликтът в Казказ: В Баку празнуват заради превзети територии
Конфликтът в Казказ: В Баку празнуват заради превзети територии
182 нови случая на COVID-19, рекордно висок процент на заразени
182 нови случая на COVID-19, рекордно висок процент на заразени