НОВИНИ

Драган Стойкович пред БНТ: Това е подарък за всички сърби (ВИДЕО)

драган стойкович бнт подарък всички сърби видео
bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 19.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович очаквано остана доволен след равенството 2:2 срещу България у дома, което подпечата класирането на неговия тим за Евро 2024 в Германия.

Пред БНТ легендарната фигура в западните ни съседка призна, че мачът в Лесковац е бил труден за неговите момчета, но в крайна сметка те са изпълнили своята цел и са направили този подарък за целия сръбски народ.

"Казах ви още вчера, че ще бъде труден мач. Може би не сте ми повярвали. Не ни беше лесно да играем срещу България. Видяхме две различни полувремена. През първата част ние диктувахме темпото, успяхме да вкараме гол. През второто полувреме обаче България се посъбуди и след едно неразбирателство между Костич и вратаря се стигна до гол в нашата врата. За мен е важно обаче, че моите футболисти показаха манталитет и стигнаха до изравнително попадение. Това е победа за нас, защото се класирахме", започна "Пикси" Стойкович.

"Мачът беше хубав за наблюдаване - с много движение, много шансове. Накрая ние стигнахме до нашата цел. Това е подарък за всички сърби. След 24 години отново ще играем на европейско първенство", допълни той.

Сръбският наставник коментира още, че България определено е заслужавала повече от тези европейски квалификации.

"България игра добре след почивката. Аз ви казах и вчера, че това е доста добър отбор. В тези квалификации нямахте и късмет. Допуснахте няколко гола в последните секунди и точките не отразяват напълно това, което се случи. Заслужавахте повече, но трябва да продължите да вярвате. За нас пък е време да празнуваме. Аз съм горд от моите момчета, защото накрая резултатът е най-важното нещо. А на вас поздравления за добрия мач, за това, че се борихте и се надявам да се представяте още по-добре", завърши Драган Стойкович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
59.3 градуса по Целзий в Бразилия - момиче почина от обезводняване на концерт на Тейлър Суифт
59.3 градуса по Целзий в Бразилия - момиче почина от обезводняване на концерт на Тейлър Суифт
Живко Атанасов пред БНТ: Обстановката и атмосферата в националния отбор са супер (ВИДЕО)
Живко Атанасов пред БНТ: Обстановката и атмосферата в националния отбор са супер (ВИДЕО)