НОВИНИ

Един гол беше достатъчен на Челси за трите точки в Малмьо

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:31, 02.11.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
един гол беше достатъчен челси точки малмьо
Слушай новината

Отборът на Челси надигра с минималното 1:0 като гост шведския шампион Малмьо и по този начин записа своя трети успех в груповата фаза на Шампионската лига.

Действащият носител на трофея надигра тотално "небесносините" на Йон Дал Томасон, но успя да отбележи само веднъж чрез Хаким Зиеш в 56-ата минута.

Все пак това се оказа напълно достатъчно за лондончани, които с тези три точки изравниха на върха в тази група "Н" отборът на Ювентус, който тази вечер приема в Торино Зенит (Санкт Петербург). Малмьо пък резонно остава на последното място без актив и без отбелязан гол в турнира.

Очаквано Челси започна да налага натиск още от първите минути на срещата, като „сините“ рядко позволяваха на домакините да се отдалечат от своето наказателно поле за по-дълго време.

Малко преди да изтече първият половин час игра Рубен Лофтъс-Чийк изведе Кай Хаверц в отлична позиция, но стражът на Малмьо направи една-две крачки напред, скъсявайки ъгъла за Хаверц, чийто изстрел попадна в крайна сметка в тялото на вратаря.

В оставащото време до почивката и първите минути след нея гостите продължиха всячески да търсят попадението, но опитите им така и не се увенчаваха с успех.

В 56-ата минута най-накрая упоритостта на момчетата на Томас Тухел беше възнаградена. Калъм Хъдсън-Одои напредна по десния фланг, след което пусна чудесен пас към Хаким Зиеш, за когото не остана друго освен да открие резултата от границата на вратарското поле.

До края на срещата динамиката на терена не се промени, като Челси пропусна още няколко възможности да направи успеха си по-изразителен.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Документален филм на БНТ е отличен с наградата "Кристална лира"
Документален филм на БНТ е отличен с наградата "Кристална лира"
България остана без медал от Световното по бокс в Белград
България остана без медал от Световното по бокс в Белград