НОВИНИ

Елена Георгиева от новия ансамбъл: За мен е огромна чест и отговорност

Елена Георгиева
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 21.01.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Елена Георгиева е едно от момичетата, които заслужиха своето място в новия ансамбъл на България по художествена гимнастика.

Тя е родена през 2004 година в София, като започва кариерата си в клуб „Академик“ при Елена Дукова. Малко след това става член на „Левски Триадица“ с треньор Мирослава Батаклиева.

Освен Елена Георгиева в първия състав на ансамбъла влизат още капитанът Вая Драганова, Петя Борисова, Камелия Петрова и Женина Трашлиева.

„Още от първите си срещи с г-жа Весела Димитрова, усетих голям респект и забелязах, че е много точна и прецизна в забележките си. Г-ца Маевска ми направи впечатление на много спокоен човек, а г-жа Стойнева допълва чудесно екипа“, сподели Елена Георгиева за официалната страница на федерацията във Фейсбук.

В екипа на Весела Димитрова влиза също и Ясена Стойнева, която ще е в ролята на помощник треньор заедно с Михаела Маевска.

„Преди състезания съм сравнително спокойна, когато бях малка излизах, за да се забавлявам и не изпитвах притеснение. Като по-голяма вече осъзнавах отговорността и се амбицирах да покажа добре свършената работа и да побеждавам. За мен спокойствието е едно от най-важните качества, особено при спортиста. Когато съм спокойна, нещата се получават без проблем. Това е моята рецепта. Когато ме избраха за национален отбор – ансамбъл, си казах, че това е огромна чест, но и голяма отговорност за мен“, добави още младата гимнастичка.

Като всяка млада състезателка, Елена също има своите предпочитания и идоли: „Любимата ми гимнастичка е Евгения Канаева. Харесва ми нейната упоритост, трудолюбие и доброта.“

„Имам амбицията за златен олимпийски медал от Париж, световни и европейски титли. Надявам се да ги постигна с трудолюбие и постоянство в тренировките. Вярвам, че всеки труд не е напразен, че мечтите са постижими и всичко е възможно“, сподели Елена Георгиева.

Преди това капитанът на новия ансамбъл Вая Драганова също сподели своите очаквания и амбиции, свързани със спорта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сдружението на заведенията: Отказваме да спазваме повече ограничения!
Сдружението на заведенията: Отказваме да спазваме повече ограничения!
Мъж и жена загинаха при катастрофа между влак и автомобил край с. Янтра
Мъж и жена загинаха при катастрофа между влак и автомобил край с. Янтра