НОВИНИ

Евелина Николова и Мими Христова с шанс за репешажите на световното по борба в Белград

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:46, 19.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
евелина николова мими христова шанс репешажите световното борба белград
Слушай новината

Българските националки Евелина Николова и Мими Христова отпаднаха преди полуфиналите в своите категории на световното първенство по борба в Белград, Сърбия, но все още имат шанс да бъдат изтеглени в репешажите.

В олимпийската категория до 57 кг Николова стартира ударно, побеждавайки с техническо превъзходство (10:0 точки) представителката на домакините Мария Игнатович.

Още във втората си схватка обаче бронзовата ни медалистка от Игрите в Токио 2020 отстъпи на молдовката Анастасия Никита, която е световна шампионка от миналата година в Белград, но в горната категория до 59 кг.

Впоследствие Никита успя да достигне до полуфиналите и при още една победа ще получи право да се бори за златния медал, което от своя страна ще даде шанс на Евелина Николова да се включи в репешажите за бронзовия медал, които могат да ѝ осигурят и квота за Олимпиадата в Париж 2024.

Другата ни представителка днес в "Щарк Арена" Мими Христова също потегли успешно в турнира в неолимпийската категория до 65 кг, надигравайки с 10:0 точки монголката Тювшиняргалин Енкин.

В четвъртфиналите, за съжаление, българката загуби от представителката на САЩ Мейси Килти, която в спор за място на финала ще се бори срещу състезателката с неутрален статут Татяна Паулава.

При нов успех за Килти тя ще изтегли нашата Мими Христова в репешажите за бронзовия медал.

Тази вечер от 19:00 часа НА ЖИВО по БНТ 3 не пропускайте да гледате битката за медалите в последните две категории на мъжкия свободен стил, както и разпределението на отличията в категории до 55 кг и 59 кг при дамите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дрескод в Капитолия - сенаторите свалят костюмите
Дрескод в Капитолия - сенаторите свалят костюмите
Правителството ще гарантира работните места в сектор "Енергетика" чрез споразумение
Правителството ще гарантира работните места в сектор "Енергетика" чрез споразумение