НОВИНИ

Фандъкова прекрати провеждането на Луковмарш

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:24, 12.02.2022 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова е прекратено провеждането на Луковмарш, съобщиха от общината.

Въпреки това събралите се да почетат паметта на генерал Христо Луков се отправиха под засилена полицейско присъствие към улица "Тракия", където има паметна плоча.

Появиха се противници на Луковмарш, които скандират "Не на фашизма". Полицията не позволява двете групи да се доближат една до друга и пренасочи маршрута на участниците в шествието по друг маршрут.

Шествие под надслов "Без фашисти по улиците ни" се провежда в София

От Столична община съобщиха за БНТ, че шествието отново не е съгласувано с нея, а единствено поднасянето на цветя на улица "Тракия".

Американското посолство у нас се обяви против Луковмарш

И този път Столичната община е забранила провеждането на факелното шествие, но тя е била отменена от Административния съд. От Върховната административна прокуратура сезираха общината и СДВР да предприемат мерки за опазване на обществения ред по време на Луковмарш.

Вчера от парламентарната трибуна "Продължаваме промяната", БСП, ДПС и ГЕРБ се обявиха против провеждането на шествието. А днес от посолството на САЩ в България изразиха пълна подкрепа към Министерството на външните работи, противопоставило се провеждането на Луковмарш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Богдан Кирилов: Ваксини срещу новите щамове на COVID-19 ще бъдат доставени най-рано през май
Богдан Кирилов: Ваксини срещу новите щамове на COVID-19 ще бъдат доставени най-рано през май
Бохум подчини Байерн Мюнхен с четири гола през първата част
Бохум подчини Байерн Мюнхен с четири гола през първата част