НОВИНИ

Фенове на Ботев Пловдив се събраха на протест срещу некачествения строеж на „Колежа“

фенове ботев пловдив събраха протест некачествения строеж bdquoколежаldquo
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 01.02.2023 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Привържениците на футболния клуб Ботев Пловдив излязоха на протест тази вечер заради незавършения строеж на клубния стадион . Според тях строежът е некачествен и предвижда само две козирки от общо четири.

За завършването на стадиона са необходими 58,5 милиона лева. Към настоящия момент са осигурени 36 милиона, като 25 са отпуснати от държавата, а 11 от заем на Общината. Остават още 22,5 милиона.

Кметът Здравко Димитров обяви, че ще предложи на общинския съвет да одобри тази сума, която ще бъде разпределена в три бюджетни години.

До момента на фирмата изпълнител са изплатени близо 29 милиона лева. За завършването на етап едно са необходими още 7, но той не предвижда довършването на цялостната козирка и фасада, каквото е желанието на привържениците.

"Ако шестте милиона се осигурят, до края на март ще приключа първия етап, за да може през април да въведем съоръжението в експлоатация поне за Първа лига", заяви пред БНТ собственикът на фирмата-изпълнител Илия Филипов.

"Протестът не е за пари, защото ремонтът на некачествените работи трябва да бъде за сметка за сметка на строителя, а изпълнението на целия покрив да бъде с 12-те милиона кредит, за което целево бе теглен", каза пред БНТ председателят на Сдружение "Ботев Пловдив" Борис Гиздаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българска фирма попада под санкциите на САЩ
Българска фирма попада под санкциите на САЩ
Русия и САЩ с взаимни обвинения за договора "Нов СТАРТ"
Русия и САЩ с взаимни обвинения за договора "Нов СТАРТ"